Grad

PRIJENOS UŽIVO, KLAPA SUBRENUM, DJ… Ovako će se na Stradunu proslaviti otvaranje Pelješkog mosta

U utorak, 26. srpnja 2022. Grad Dubrovnik će obilježiti otvaranje Pelješkog mosta i povijesno spajanje južnog kopna s ostatkom Republike Hrvatske. Jutarnji dio programa održat će se na odmorištu Brijesta, dok je navečer prigodni program predviđen na najljepšoj pozornici, Stradunu, uz izravno praćenje svečanosti otvaranja s Komarne.

Program otvorenja mosta počinje ujutro u 8 sati u Brijesti, uz sudjelovanje oko 150 izvođača iz Dubrovnika. Na program je budnica Gradske glazbe Dubrovnik uz nekoliko orkestara iz Dubrovačko-neretvanske županije, Dubrovački trombunjeri, Limena glazba Zaton, KUD Komolac i Dubrovačke mažoretkinje. U 9 sati održat će se povijesna DU-Motion utrka s 250 trkača, nakon čega u 10 sati slijede nastupi Plesnog studija Lazareti, Plesnog studija 3V, Plesno-rekreacijskog studija Dubrovnik te nastup KUD-a Osojnik. Organizatori su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika i JP Libertas.

Na strani odmorišta Brijesta most će biti otvoren od 10 sati za sve građane i posjetitelje koji njime žele prošetati (do prvog pilona).

Večernji dio programa za građane i posjetitelje počinje od 19 sati na Stradunu, uz izravan prijenos događanja s Pelješkog mosta na video zidu. U produkciji Dubrovačkih ljetnih igara, u glazbenom dijelu manifestacije nastupit će DJ Milo Kravarević i Klapa Subrenum, a zbog stranih posjetitelja, voditelj Mislav Ćimić moderirat će program na hrvatskom i engleskom jeziku.

Svečanost u Komarni završit će izvedbom “Himne slobodi”i vatrometom tijekom kojeg će zvoniti i zvona svih crkava Dubrovačke biskupije.

-Dođite na Stradun u utorak i budite i vi dio ovog povijesnog trenutka svečanosti otvorenja Pelješkog mosta, uz ugođaj koji će na najljepšoj ulici osigurati gostujući izvođači – pozivaju iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

[Koristan savjet našeg sugradanina] Vozačka nekultura i neuvažavanje drugih sudionika u prometu

Dulist

Isplaćene subvencije za podstanarstvo, 250 tisuća kuna za 196 korisnika

Dulist

Franković: ‘Vjerujem da ćemo prve natječaje za električne autobuse raspisati za nekih pola godine’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija