Grad

PRIJENOS UŽIVO, KLAPA SUBRENUM, DJ… Ovako će se na Stradunu proslaviti otvaranje Pelješkog mosta

PRIJENOS UŽIVO, KLAPA SUBRENUM, DJ... Ovako će se na Stradunu proslaviti otvaranje Pelješkog mosta

U utorak, 26. srpnja 2022. Grad Dubrovnik će obilježiti otvaranje Pelješkog mosta i povijesno spajanje južnog kopna s ostatkom Republike Hrvatske. Jutarnji dio programa održat će se na odmorištu Brijesta, dok je navečer prigodni program predviđen na najljepšoj pozornici, Stradunu, uz izravno praćenje svečanosti otvaranja s Komarne.

Program otvorenja mosta počinje ujutro u 8 sati u Brijesti, uz sudjelovanje oko 150 izvođača iz Dubrovnika. Na program je budnica Gradske glazbe Dubrovnik uz nekoliko orkestara iz Dubrovačko-neretvanske županije, Dubrovački trombunjeri, Limena glazba Zaton, KUD Komolac i Dubrovačke mažoretkinje. U 9 sati održat će se povijesna DU-Motion utrka s 250 trkača, nakon čega u 10 sati slijede nastupi Plesnog studija Lazareti, Plesnog studija 3V, Plesno-rekreacijskog studija Dubrovnik te nastup KUD-a Osojnik. Organizatori su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika i JP Libertas.

Na strani odmorišta Brijesta most će biti otvoren od 10 sati za sve građane i posjetitelje koji njime žele prošetati (do prvog pilona).

Večernji dio programa za građane i posjetitelje počinje od 19 sati na Stradunu, uz izravan prijenos događanja s Pelješkog mosta na video zidu. U produkciji Dubrovačkih ljetnih igara, u glazbenom dijelu manifestacije nastupit će DJ Milo Kravarević i Klapa Subrenum, a zbog stranih posjetitelja, voditelj Mislav Ćimić moderirat će program na hrvatskom i engleskom jeziku.

Svečanost u Komarni završit će izvedbom “Himne slobodi”i vatrometom tijekom kojeg će zvoniti i zvona svih crkava Dubrovačke biskupije.

-Dođite na Stradun u utorak i budite i vi dio ovog povijesnog trenutka svečanosti otvorenja Pelješkog mosta, uz ugođaj koji će na najljepšoj ulici osigurati gostujući izvođači – pozivaju iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist