Politika

PRIJE RASPUŠTANJA VIJEĆA Franković pokreće nove izmjene GUP-a, vijećnici donose odluku o stanovima za mlade

Gradski vijećnici na vjerojatno posljednjoj sjednici u ovom mandatu sastaju se u ponedjeljak, 29. ožujka. Na dnevnom redu je, između ostaloga, usvajanje izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana uređenja Grada Dubrovnika, ali i dugoočekivanog Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a.

Uz to, pokreću se i nove izmjene i dopune Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana, a radi usklađenja s Prostornim planom i županije i grada te radi uvrštenja kontaktne (buffer) zone dobra svjetske baštine. Izmjene se pokreću i radi usklađivanja sa smjernicama konzervatorske podloge za kontaktnu zonu dobra svjetske baštine, ali i sa smjernicama Plana upravljanja. Preispitat će se i broj propisanih uvjeta provedbe zahvata u prostoru s detaljnošću propisanom za urbanistički plan te će se odrediti zone za koje je potrebno donijeti urbanističke planove urbane preobrazbe i urbane sanacije. Također bi se trebali otkloniti uočeni nedostatci i neusklađenosti Odredbi za provođenje i njihovo usklađivanje s vrijednostima prostora. Ispravit će se i greške te usklađenja u grafičkom i tekstualnom dijelu plana uočenih tijekom provedbe.

Gradski vijećnici konačno bi trebali usvojiti i odluku kojom se propisuju kriteriji za dodjelu stanova mladima i mladim obiteljima po modelu dubrovačke stanogradnje. Iako je ista bila i na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, još se jednom doradila, a sve kako bi se postigao konsenzus. Prijedlog nove odluke pogledajte ovdje.

 

Pročitajte još

BURNA RASPRAVA OKO NABAVKE TRI ‘HARMONIKE’ Franković: Kupujemo ih za građane Dubrovnika. Shuttle prijevoz sad nije prioritet

Dulist

‘DOBRO SE NAVEGAVALO UNATOČ KRIZI’ ‘Prošlo’ izvršenje proračuna za 2020.

Dulist

Model javno-privatnog partnerstva za stadion u Lapadu pred vijećnicima do kraja godine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija