DuList IN

PRIJE POVRATKA DOMA Djed Božićnjak razveselio dječicu u bolnici

PRIJE POVRATKA DOMA Djed Božićnjak razveselio dječicu u bolnici

Laponski Djed Božićnjak danas je prije odlaska kući, koji mu je kaže – teško pao, posjetio i u društvu svojih pomagača darivao dječicu Dječjeg odjela Opće bolnice Dubrovnik.

Djed Božićnjak je rekao da u Dubrovniku nije toplo samo vrijeme, već da ga se posebno dojmila toplina njegovih stanovnika, koji, kako je rekao, nose Božić u svojim srcima.

Inače, u posjeti OB Dubrovnik pridružili su mu se i predstavnici Grada Dubrovnika, a nakon toga uslijedila je i službena konferencija za medije povodom završetka 2. Dubrovačkog zimskog festivala i Djedovog dvodnevnog boravka.

– Zimski festival nastojat ćemo dalje razvijati upravo uz aktivno sudjelovanje jednog od najvećih svjetskih centara zimskih radosti – najavio je gradonačelnik podsjetivši kako se ideja o međusobnoj suradnji razvila još u lipnju 2015. u gradu prijatelju Rueil-Malmaisonu tijekom održavanja 1. Europskog festivala turizma i strategije. Budući da je ovogodišnji domaćin tog festivala upravo Dubrovnik, gradonačelnik je na sudjelovanje pozvao i grad Rovaniemi.

– Djed Božićnjak je bio jako vrijedan u posljednjih mjesec dana, a posebno je sretan što je svoj put oko svijeta mogao završiti upravo u vašem prekrasnom gradu. Sada je vrijeme da se vrati kući gdje ga možete posjetiti svakog dana u godini – rekla je Sanna Kärkkäinen, direktorica ‘Visit Rovaniemi’. Kärkkäinen je zahvalila na pozivu te je iskazala zainteresiranost za suradnjom s Dubrovnikom na razvoju posebnog zimskog proizvoda u kojem, kako je kazala, vidi snažan potencijal.

Pročitajte još

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist

SEVE U DUBROVNIKU ‘Ljubav se ljubavlju vraća’

Dulist