Kultura

Prijavite se na natječaj ‘Moja pisana riječ’, očekuju vas nagrade!

Prijavite se na natječaj 'Moja pisana riječ', očekuju vas nagrade!

S ciljem promocije književnosti, pisane riječi i umjetnosti, Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku pokreće natječaj ‘Moja pisana riječ’ na koji se mogu prijaviti svi građani Grada Dubrovnika.

Natječaj se provodi u dvije kategorije – kratka priča (najviše 4 stranice teksta – 7200 znakova) i pjesma.

Jedino je pravilo da rukopisi trebaju govoriti o Dubrovniku – nevezano za žanr.

Radovi se trebaju dostaviti do 25. srpnja na e-adresu: ogranak@matica-hrvatska-dubrovnik.com

Najbolja priča i pjesma bit će objavljene u idućem broju časopisa Dubrovnik uz poklon knjigu iz izdavaštva Matice, a druga nagrada osvaja 2 knjige po izboru, a treća nagrada 1 knjigu.

Matica hrvatska, najstarija hrvatska književno-znanstvena udruga, osnovana je u Zagrebu 1842. kao Matica ilirska, važna stečevina hrvatskoga narodnog preporoda, i ostaje s tim imenom do 1874. godine. Uz širenje znanosti i književnosti, cilj joj je bio izdavanje ‘starih klasika ilirskih, osobito dubrovačkih’ pa je prvo Matičino izdanje bio Osman Ivana Gundulića. Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku utemeljila je 1954. (do 1966. nazivao se Pododbor MH), skupina kulturnih djelatnika i entuzijasta volontera uglavnom iz Dubrovnika, kako bi se Gradu odalo veće poštovanje i značenje u suvremenome kulturnom životu Hrvatske.

Danas Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku broji oko 250 članova koji svojim radom i djelovanjem doprinose kulturnom razvoju i sceni u Gradu.

Foto: Ilustracija

Prijavite se na natječaj 'Moja pisana riječ', očekuju vas nagrade!

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist