Kultura

Prijavite se na ljetne radionice Muzeja i galerija Konavala

Ljetne radionice, koje će se održati u srpnju i kolovozu u Odjelu za arheologiju Muzeja i galerija Konavala, inspirirane su zanimljivom prošlošću ovog prostora, a njihova je glavna tema antički Epidaur.

– Iako je lokalitet tek djelomično istražen, Epidaur poznajemo dovoljno dobro da bismo mogli ispričati dio njegove priče. A mi tu priču najradije pričamo onima za koje vrijedi očuvati ovo nalazište – djeci. Teme dječjih radionica nadovezuju se upravo na to povijesno razdoblje. Na radionicama će se upoznati s moćnim Rimskim Carstvom, umjetničkim stilovima starih Rimljana, likovnim tehnikama antičkog svijeta, novcem i trgovinom, a još mnoge zanimljive teme čekaju svoj red – poručuju iz Muzeja i galerija Konavala.

2. i 8. srpnja od 10:00 do 11:30
Rimska arhitektura / kiparstvo
Izrada makete antičkog vodovoda (karton, škare, papir, drvofiks)

12. srpnja od 10:00 do 11:30
Rimski carski portreti / slikarstvo
Izrada carskih portreta gratage tehnikom (pastele, papir, tuš, drveni štapići)

15. i 19. srpnja od 10:00 do 11:30
Izrada makete rimske vile (s podnim grijanjem)! + mozaik od papira

22., 26. i 29. srpnja od 10:00 do 11:30
Rimska moda
(upoznavanje s pojmovima tunike, toga, klavusa… Odjeća kao znak pripadanja određenom staležu) Svaki polaznik će napraviti svoj kostim i sve pripadajuće rekvizite (mačevi, nakit…)

Osim toga, Muzeji i galerije Konavala pozivaju sve školarce i one koji će to tek postati na likovnu radionicu ‘Muzeji i galerije Konavala likovno ljetuju na Stravči’ tijekom ljetnih školskih praznika. Radionica je prilagođena djeci svih uzrasta, a broj polaznika je ograničen pa se potrebno javiti na e-mail: info@migk.hr, broj telefona 020 690 641, ili im poslati poruku na Facebook Messenger.

Pročitajte još

Književna večer u Lazaretima uz Moniku Herceg i Ivanu Bodrožić

Dulist

POD ISTIM KROVOM Eksperiment Amirove integracije u njemačko društvo

Dulist

FERMATA FESTIVAL NA KORČULI Lorena Milina odlučila je obogatiti kulturni život rodnog otoka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija