Kultura

Pridvorje će ovog ponedjeljka postati antički Epidaur

Izložba “Na razvalinama starog Epidaura” održat će se u sklopu javnog događanja “Fragmenti Epidaura i okusi antike”, a otvorit će se 20. prosinca u 17 sati u Odjelu za arheologiju u Pridvorju.

O samoj izložbi koja prikazuje dijelove života antičkog Epidaura više će reći Helena Puhara, viša kustosica Muzeja i galerija Konavala. Također, na otvorenju će kustosica Jelena Beželj predstaviti online-platformu koja prikazuje dosadašnja istraživanja i nalaze na prostoru Cavtata, a koja je nastala u suradnji s tvrtkom Link2.

Izložbu će otvoriti ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić i predsjednik udruge Agroturizam Konavle Ivo Mujo. Na otvorenju će lik Kvinta Marcija upriličiti Ante Đurković, a za glazbeni program pobrinut će se mlada glazbenica Barbara Čolak. Udruga Agroturizam Konavle pripremit će zalogaje iz ponude bogate antičke trpeze, a posjetitelji će moći kušati i aromatizirano vino.

Pročitajte još

[ZAČETNIK SUVREMENE AMBIJENTALNOSTI] Večer posvećena Ivici Kunčeviću

Dulist

[DPDS OBILJEŽAVA VELIKU OBLJETNICU] ’70 godina u službi baštine’ večeras u Sponzi

Dulist

Lerov ‘Perivoj od gospođa’ i danas pred festivalskom publikom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija