Kultura

Pridvorje će ovog ponedjeljka postati antički Epidaur

Izložba “Na razvalinama starog Epidaura” održat će se u sklopu javnog događanja “Fragmenti Epidaura i okusi antike”, a otvorit će se 20. prosinca u 17 sati u Odjelu za arheologiju u Pridvorju.

O samoj izložbi koja prikazuje dijelove života antičkog Epidaura više će reći Helena Puhara, viša kustosica Muzeja i galerija Konavala. Također, na otvorenju će kustosica Jelena Beželj predstaviti online-platformu koja prikazuje dosadašnja istraživanja i nalaze na prostoru Cavtata, a koja je nastala u suradnji s tvrtkom Link2.

Izložbu će otvoriti ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić i predsjednik udruge Agroturizam Konavle Ivo Mujo. Na otvorenju će lik Kvinta Marcija upriličiti Ante Đurković, a za glazbeni program pobrinut će se mlada glazbenica Barbara Čolak. Udruga Agroturizam Konavle pripremit će zalogaje iz ponude bogate antičke trpeze, a posjetitelji će moći kušati i aromatizirano vino.

Pročitajte još

Gospođa Anka je iskoristila vrijeme korone i vratila iz zaborava motive primorskog veza

Dulist

‘IZMEĐU DIGITALNOG I STVARNOG’ Što vas čeka u petak na Noći muzeja?

Dulist

USKORO IZLOŽBA Brižno se čuvaju niti ljubavi primorskog veza

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija