Aktualno

PRIČE I SJEĆANJA ‘Lastovska elegija’ Mata Maričevića u Saloči od zrcala

PRIČE I SJEĆANJA 'Lastovska elegija' Mata Maričevića u Saloči od zrcala

Nakon predstavljanja na Lastovu, na blagdan Svetog Kuzme i Damjana, zaštitnika ovog otoka, knjiga ‘Lastovska elegija’ Mata Maričevića predstavit će se i u Dubrovniku, u ponedjeljak 3. prosinca u 19 sati u čitaonici Narodne knjižnice Grad, znanoj nam Saloči od zrcala.

‘Lastovska elegija’ gospara Mata Maričevića, rođenog Lastovca, odavno već životom i poslom vezanog za Dubrovnik, vrlo je vrijedna i važna knjiga za Lastovo, u kojoj nam on kao autor kroz razgovor sudionika priče i njihova sjećanja, naravno uz komin i u konobi, u stranju kako bi Lastovci rekli, uz iće i piće, zapisuje mnoge zgode, anegdote, tradiciju i običaje, ali i povijesne činjenice, događaje i likove povijesti i života kroz stoljeća ovog otoka. Ova njegova knjiga zapravo je dokument povijesti i velika promidžba Lastova, a objavljena je u vlastitoj nakladi autora, te uz pomoć Društva dubrovačkih pisaca.

Ovu vrijednu knjigu uz gospara Mata predstavit će Maja Milošević, lektorica i recenzentica knjige, Boris Njavro u ime Društva dubrovačkih pisaca, te kao posebno iznenađenje klapa ‘Kolafjaka’ koju čine autorovi dugogodišnji prijatelji i znani nam pjevači dubrovačkih klapa.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist