Aktualno

PRIČA DUBROVČANINA LUKŠE MALOHODŽIĆA Od teške prometne nesreće do uspješnog poduzetnika

tribina prometne nesrece 14

Unatoč teškim trenucima nakon nesreće, nikada nisam izgubio volju i želju za nastavkom. Kao što je jedan moj kolega jednom rekao: Ne idemo brzo, samo idemo naprijed – rekao je naš sugrađanin Lukša Malohodžić u razgovoru za portal Totalinfo.hr. On je, podsjetimo, 2016. godine doživio tešku prometnu nesreću nakon koje mu je amputirana noga. Danas je uspješan poduzetnik, uložio je u svoje obrazovanje te je opet, s protezom sjeo na motocikl. Više o svemu govorio je za Totalinfo.hr.
-Godine 2016. doživio sam tešku prometnu nesreću kada mi je stopalo ostalo zarobljeno između mog motocikla i automobila. Osim toga, imao sam i prijelome bedrene kosti i kralježnice. Bilo je to izuzetno teško razdoblje, ali sam se oporavljao punih godinu dana. Teškoće kroz koje sam prošao dodatno su me motivirale da cijenim život i da nastavim s poslom koji volim – rekao je te se prisjetio teških trenutaka kada su mu rekli da mu je noga amputirana.
-Suočiti se s činjenicom da su vam amputirali nogu je duboko emotivno iskustvo, a ta situacija je nešto što većina ljudi nikada srećom neće doživjeti. Iako fizička bol nije bila intenzivna zahvaljujući sjajnom radu doktora u dubrovačkoj i zagrebačkoj bolnici, emocionalni teret bio je znatno teži. U početku sam se neprestano pitao hoću li moći nastaviti raditi stvari koje sam volio i koje su mi bile važne. Međutim, s vremenom sam shvatio da, unatoč invalidnosti, mogu postići čak i više nego prije. To je bio proces prihvaćanja i prilagodbe, ali me je i dodatno motiviralo da se svakodnevno trudim i dajem najbolje od sebe – rekao je Lukša.
Naglasio je kako je sebi odmah nakon nesreće rekao da život ide dalje.
-Nikada nisam upadao u negativne misli ili osjećaje. Bio sam usmjeren prema budućnosti, nikada prema prošlosti. Moja obitelj je bila neizmjerna podrška. Moji roditelji, sestre i tadašnja djevojka su bili uz mene svaki korak na tom putu. Također, ne smijem zaboraviti moje prijatelje, prave dragulje. Bez svih njih, ne bih bio gdje sam danas. I moram se nasmijati i reći – ispričavam se svima njima što sam ih vjerojatno prestrašio i ‘skratio’ im život za 10 godina od brige! – ističe.

Osvrnuo se potom i na svoju poduzetničku priču.
-Počeli smo kao mali obrt za prijevoz na moru, ali brzo smo postali turistička agencija specijalizirana za more i otoke. Naravno, imamo i druge usluge. Brodovi su mi uvijek bili bliski. Još kao dijete, s obiteljskom barkom sam istraživao uvale i plaže. Tada sam shvatio da bih želio pokazati te skrivene ljepote turistima. Zbog toga sam 2018. uložio u web stranicu i gliser kako bismo mogli brže stići do otoka i pokazati što više. Kroz ovaj posao upoznao sam mnoge predivne ljude. S nekima od njih postao sam čak i prijatelj. Zapravo, iduće godine organiziramo vjenčanje za jedan par koji je tijekom ture toliko zavolio Dubrovnik da su odlučili ovdje se vjenčati – ispričao je Lukša.

Cijeli razgovor pročitajte ovdje.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist