Crna kronika

Prevarantica iz Beograda ‘iznajmljivala’ stanove u Dubrovniku

blank

Prevarantica iz Beograda fiktivno je iznajmljivala stanove u Dubrovniku, o čemu su više detalja dali iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Naime, tijekom veljače i ožujka ove godine u Policijskoj postaji Dubrovnik prijavljene su dvije vrlo slične prevare do kojih je došlo kod namjere unajmljivanja stanova na području Dubrovnika. U oba prijavljena slučaja žrtve su bile s područja Dubrovačko-neretvanske županije koje su putem društvene mreže naišle na oglase kojim su privatne osobe nudile u najam svoje navodne stanove na području Dubrovnika.
U jednom se slučaju radilo o dvosobnom, a u drugom slučaju o jednosobnom stanu za koje su navodni vlasnici tražili unaprijed plaćanje pologa i tri mjesečne najamnine na što su žrtve pristale i uplatile novac.
U oba slučaja navodni vlasnici nisu bili s područja Dubrovnika, već s područja Beograda, a komunikacija se odvijala telefonski ili putem aplikacija za razmjenu poruka. Nakon što bi uplatili novac komunikacija s navodnim vlasnicima se prekidala, zbog čega su oštećeni shvatili da su prevareni i slučaj prijavili policiji.
Temeljem zaprimljenih prijava Policijska postaja Dubrovnik je provela kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je navedene prevare počinila državljanka Srbije u dobi od 42 godine protiv koje je nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnesena kaznena prijava za dva kaznena djela prevare.

Pročitajte još

Potraga za kajakašima obustavljena, istraga se nastavlja

Dulist

MCGP ZATON DOLI Oglušio se na zapovijed policajaca, odbio alkotestiranje…

Dulist

DEVET IH JE SPAŠENO Pronađena još jedna nestala osoba, u Portu izvučena dva kajaka

Dulist