Sport

PRESUDIO IM SUKNO Jug poražen u Rijeci 8:9

Jug Primorje 03

Vaterpolisti Juga izgubili su prvi susret finalne serije. Primorje je u Rijeci slavilo s 9:8 (3:4, 3:1, 2:1, 1:2) te povelo s 1:0 u međusobnim ogledima.

Jugaši su bolje otvorili utakmicu i na kraju prve četvrtine vodili 4:3 (Ivanković 2, Obradović i Fatović), međutim u drugoj četvrtini uslijedio je preokret. Najprije je Garcia poravnao na 4:4, potom Janović pogodio stativu iz peterca, a zatim su Sukno i Burić zabili s igračem više za 6:4. Do kraja četvrtine Fatović je drugim pogotkom smanjio na 6:5.

U trećoj četvrtini opet bolje igra Primorje. Muslim s igračem više podiže na novih +2, potom Janović pogađa još jednu stativu minutu. Radu zabija za visokih 8:5 nakon sjajno isplivane kontre, a Obradović drugim pogotkom smanjuje na dva razlike prije posljednje četvrtine.

U posljednjoj četvrtini Jugaši nastavljaju s boljom igrom. Najprije Macan zabija s igračem više, a potom Obradović svoj treći gol tri minute prije kraja. Minutu i 20 sekundi prije kraja Fatović pa Marković dobivaju isključenje, a Sukno četvrtim pogotkom dovodi Primorje u novu prednost. Jug ima napada, Obradović odlaže za Ivankovića, čiji šut zapinje u bloku Riječana. Potom Janović krade loptu Buriću i dvije desetinke do kraja Jugaši imaju šut za poravnanje, kojeg ne uspijevaju realizirati.

U redovima Juga najbolji strijelac bio je Paulo Obradović s 3 pogotka, Ivanković i Fatović dodali su po 2, a jednom je pogodio Macan. Na strani Primorja Sukno je bio prvo ime s 4 pogotka, Burić je dodao 2, a Radu, Muslim i Garcia po 1. Jugov vratar i kapetan Marko Bijač zaustavio je devet udaraca, s druge strane Vićan jednu manje. Jugaši su imali realizaciju igrača više 6/11, a Primorje 7/14.

Druga utakmica finalne serije igra se u Gružu u subotu, 9. svibnja.

Pročitajte još

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist

DRUGI PUT U POVIJESTI Jugaši pobjednici LEN Euro kupa!

Dulist

KUP JADRANA Osam medalja za Judo klub Fortitudo

Dulist