Grad

‘PREPOZNAT RAD, TRUD I LJUBAV’ Dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima Grada

Na svečanoj sjednici Grada Dubrovnika uz Dan Grada i Festu sv. Vlaha dodijeljena su i javna priznanja ovogodišnjim laureatima. Nagrada Grada Dubrovnika za životno djelo dodijeljena je bivšem dubrovačkom gradonačelniku te prvom upravitelju Zaklade Blaga djela Nikoli Čiču Obuljenu, za izniman doprinos kojeg je Gradu dao od samostalnosti Republike Hrvatske do danas. Odlukom Gradskog vijeća godišnje nagrade za 2020. dodijeljene su mr. sc. Maji Nodari, dr. sc. fra Piju Pejiću i Družbi sestara franjevki od Bezgrešnog začeća, odnosno časnim sestrama s Danača. U ime franjevki nagradu je preuzela vrhovna poglavarica Družbe Darija Jovanović.

U ime nagrađenih okupljenima se obratio dobitnik nagrade za životno djelo Nikola Čičo Obuljen.

-Pripala mi je čast i veliko zadovoljstvo stajati pred vama i izreći zahvalu u ime svih nagrađenih. Čast je i poslanje svake osobe služiti svome Gradu i svojoj zajednici onoliko i na onaj način na koji nam dopuste životne, obiteljske i druge okolnosti. Ogromna je sreća i ponos kad vaše zalaganje zajednica prepozna i odluči nagraditi. Svatko od nas dobitnika uložio je u svoj rad ljubav, znanje, energiju i odricanje u čemu su nas pratile naše obitelji i najdraži. Kao bivši upravitelj Zaklade Blaga djela koji je dokazao njezino kontinuirano djelovanje od 14 stoljeća do dana, mogu reći da me na mom putu da sačuvam i budućim generacijama predam ovu jedinstvenu Zakladu pratilo puno dobrih i časnih ljudi, članova, bivših i sadašnjih članova vijeća. Posebno bih istaknuo dugogodišnjeg predsjednika Upravnog vijeća Joška Radicu i aktualnog predsjednika Marija Duić – rekao je Obuljen te podsjetio kako je njegov vidljiviji javni angažman u Dubrovniku započeo početkom 1990.-ih u najtežim vremenima. Naglasio je kako ni danas vremena nisu laka.

-U mnogočemu neizvjesnost i strah sličnog su intenziteta. Kao što smo u Domovinskom ratu hrabro i solidarno stajali jedan uz drugoga, pokazujući ono najbolje u nama, tako i danas moramo hrabro i solidarsno raditi na tome da iz ove krize koja je mnogima donijela puno patnje, tuge, ali i egzistencijalnog straha, iziđemo jači, otporniji i bolji kao pojedinci, članovi zajednice i društva. Ovogodišnja Festa bit će manja i komornija u svemu drukčija nego što smo navikli, ali čvrsto vjerujem da će nam baš zagovor svetoga Vlaha i naša vjera u njegova ‘čuda od čudesa’ pomoći da se oporavimo i vratimo životu kakav smo poznavali prije pandemije. Hvala svima koji su nas predložili za nagradu Grada Dubrovnika i onima koji su donijeli tu odluku. Iskazali ste nam veliku čast – zaključio je Nikola Čičo Obuljen.

Pročitajte još

KLM od lipnja uspostavlja svakodnevnu liniju Amsterdam-Dubrovnik

Dulist

FRANKOVIĆ Ovo je neviđeni skandal! Kako je moguće da Laguna Trade posjeduje radnu verziju rješenja, a Grad i Ministarstvo nisu ni znali za postupak!

Dulist

‘SURADNJA JE SNAŽNA I KONTINUIRANA’ Gradonačelnik primio predstavnike dubrovačkog Crvenog križa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija