DuList PROMO

PREMIUM PRIČA KOKTELA I PIZZE Barmeni Leo Bautović i Ivana Vinković dio su Papillonove priče

papillon 6

Svijet koktela i miksologije u posljednjih je nekoliko godina u Hrvat­skoj postao popularniji i kreativniji. U korak s tim trendom ide i Pizzeria Papillon u Lapadu, poznata po svo­joj autentičnoj napolitanskoj pizzi. Naime, u Papillonu su odlučili kreirati jedinstvenu koktel kartu, i to u surad­nji s barmenima iz Udruge ‘Art Cock­tail Dubrovnik’, Leom Bautovićem i Ivanom Vinković. Tako su pokrenuli novu i kreativnu priču s koktelima koji postižu izvrsnu ravnotežu s pizzama.

Kad smo zamoljeni da napravimo koktele koji će se slagati s pizzama u Papillonu, bili smo oduševljeni. Ovo je super priča! Za nas je to bio veliki izazov jer smo se upustili u nešto izvan standardnih okvira. Pizza u Papillonu je drugačija, lagana te uz nju mogu ići ovakva pića. Koriste se vrhunske namirnice pa tako i mi, kad radimo koktele, radimo ih s vrhunskim pićima. Napravili smo premium priču koktela i pizze

— Kad smo zamoljeni da napravimo koktele koji će se slagati s pizzama u Papillonu, bili smo oduševljeni. Ovo je super priča! Za nas je to bio veliki iza­zov jer smo se upustili u nešto izvan standardnih okvira. Pizza u Papillonu je drugačija, lagana te uz nju mogu ići ovakva pića. Koriste se vrhunske namirnice pa tako i mi, kad radimo koktele, radimo ih s vrhunskim pićima. Napravili smo premium priču koktela i pizze – kaže Ivana.
Pistaccio Metalic, Strawberry Fields Forever…
U koktel karti Papillona, koja broji skoro dvadeset različitih koktela, nalaze se i neki posebno napravljeni s potpisom Ivane i Lea. To su Pistaccio Metalic, Strawberry Fields Forever te Purple Haze.

papillon 2

— Uvijek želimo napraviti neko­liko koktela koje nema nitko u Gradu. Nakon što osmislimo koktel, za naziv se u većini slučajeva pobrinu vlasnici. Nekad je potrebno nekoliko sati za napraviti dobar koktel. Potrebno je i napiti se nekoliko puta – reći će kroz šalu Bautović. Stvarajući koktel kartu za Papillon vodili su računa i o tome da prate trendove u svijetu alkohol­nih pića pa su u nju uvrstili i neko­liko gin-tonika. Pri njegovoj izradi pažnju posvećuju vrhunskom povezi­vanju sastojaka, a važnu ulogu imaju posebni, premium tonici koji upotpu­njuju cijelu priču.
— Ovdje bismo spomenuli prvi crni prirodno obojeni gin na svijetu koji u doticaju s ledom i tonikom promijeni boju – nastavlja Bautović. Ovi su vrsni barmeni bili zaduženi i za osmišljava­nje dijela karte alkoholnih pića u ovoj pizzeriji u Lapadu.

papillon 5

Vrsni barmeni
Leo Bautović već osamnaest godina djeluje u svijetu koktela i miksologije te je do sad osmislio oko 300 koktela s vlastitim potpisom. Svoje znanje i isku­stvo prikupljao je na različitim eduka­cijama, kako u Hrvatskoj tako i u svi­jetu, a iza njega su razna međunarodna, državna i regionalna natjecanja na kojima je osvojio brojne nagrade. Prvi je dubrovački barmen koji je nastu­pio na međunarodnom natjecanju u modernoj miksologiji. Vrijedi istaknuti i kako je prije tri godine kao državni prvak nastupio za reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Tallinu. Ivana Vinković, viceprvakinja je Hrvatske iz 2017. godine, a miksolo­gijom se bavi pet godina. Sama je osmi­slila desetak koktela s potpisom. Leo i Ivana u suradnji s neizostavnim trećim članom Mariom Saulanom, također državnim prvakom, članovi su Hrvat­ske udruge barmena i autori su mnogih koktel karti u Gradu, ali i šire.

papillon 4

Iskustva zaposlenika
Ovi su vrsni koktel majstori zaslužni i za obuku zaposlenika restorana.
— Pizzeria Papillon je novo otkriće u Dubrovniku, zaista posebno i za mene zaista edukativno iskustvo. Svakim danom učimo nešto novo i nadograđu­jemo svoj znanje, kako po pitanju pizza tako i koktela. U našoj ponudi su pre­mium kokteli sastavljeni od premium pića. Prošli smo kvalitetnu obuku s koktel majstorom Leom Bautovićem i naravno naučili puno toga. Kada spo­jite kvalitetnu napuljsku pizzu i pre­mium koktel, nema greške – reći će Ivana Batina. Njen kolega Tomislav Šegota navodi kako se prvi put susreo s radom u pizzeriji te ovakvom vrstom pizze.
— Sada mogu reći kako sam bogatiji za jedno neponovljivo iskustvo koje mogu podijeliti mojim gostima – kaže Šegota. Voditelj pizzerije Ivan Ćorić naglasio je kako je nakon dugog luta­nja u ugostiteljskim vodama pronašao svoj mir na ovome radome mjestu.
— Počevši od cijele ekipe i atmosfere tako i do ukupne priče kojom je obitelj Dedo podigla gastro ponudu Dubrov­nika na višu razinu. Sama kombinacija pizza koje nudimo s vrhunskim sastoj­cima, i od ove godine fenomenalnom kartom koktela koje smo osmislili s majstorom svoga zanata Leom Bauto­vićem, zajamčen su uspjeh kod naših dragih Dubrovčana i stranih gostiju – istaknuo je voditelj.

Pizzeria Papillon nalazi se na adresi Kralja Tomislava 7, Dubrovnik. Za više informacija možete se javiti na mail info@papillon-pizzeria.com ili na broj +385 20 301 016. Radno vrijeme: od 10 do 23 sata, ponedjeljkom zatvoreni.

Pročitajte još

ŠTO NAPRAVITI KADA VAS UGRIZE POSKOK? Ne brinite, Opća bolnica Dubrovnik ima dovoljno doza protuotrova

Dulist

STUDENAC DARUJE ULAZNICE Ne propustite ‘Medeju’ na Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist