Aktualno

Preminuo krajobrazni arhitekt dr. Bruno Šišić

Preminuo krajobrazni arhitekt dr. Bruno Šišić

U 88. godini života napustio nas je krajobrazni arhitekt dr. Bruno Šišić, neupitni autoritet u krajobraznoj arhitekturi i izvan granica države. Šišić je rođen u Dubrovniku 3. lipnja 1927., gdje je pohađao osnovnu školu, klasičnu gimnaziju i glazbenu školu (violina).

Kao srednjoškolac, od siječnja 1944. sudjelovao je aktivno i organizirano u antifašističkom pokretu, početkom listopada bijegom iz Dubrovnika stupio je u NOV. Teško je ranjen i liječen u savezničkim bolnicama u južnoj Italiji (Gravina, Trani).

Po povratku u Dubrovnik travnja 1945. do jeseni položio je 8. razred gimnazije i mature, a u listopadu 1945. g. upisao je agronomiju na tadašnjem Poljoprivredno-šumarskom fakultetu u Zagrebu. Diplomirao je 1950. godine, a doktorsku dizertaciju obranio 1986. godine.

Iza sebe je ostavio izuzetno bogat znanstveni opus, a pored brojnih radnih skica i crteža, izradio je više od stotinu projekata vrtne i krajobrazne arhitekture za javne vrtove i perivoje u Dubrovniku, za zelene prostore stambenih odnosno turističkih objekata i zona na dubrovačkom i širem području. Kroz rad i projektiranje produbljavao je spoznaje o primorskim i posebno južnojadranskim krajobrazima te na tome temeljio pristup oblikovanju i uređivanju dubrovačkih vrtova, i krajobraza uopće…

Bogatu Šišićevu biografiju možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist