Aktualno

Preminuo je prvi pročelnik Odjela za komunikologiju dr. sc. Milan Kiperaš

U 81. godini života napustio nas je dr. sc. Milan Kiperaš, prvi pročelnik Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.
-Ostat će mi u lijepom sjećanju i kao dragi profesor na Višoj pomorskoj školi u Dubrovniku i kao pročelnik Odjela za komunikologiju po dobrim organizacijskim sposobnostima, strpljenju, mirnoći i nadasve po savjetu po kojemu je i sam postupao: ‘Kad tražimo suradnike, trudimo se naći bolje od nas jer ćemo tako i mi napredovati i razvijati se.’ – zapisao je profesor Sveučilišta u Dubrovniku Đorđe Obradović na svom Facebook profilu o dr. sc. Milanu Kiperašu.

Dr. sc. Milan Kiperaš u mirovinu je otišao 1. listopada 2009. godine, nakon 44 godine rada u visokom obrazovanju studenata u Dubrovniku, gdje je ostavio neizbrisiv trag. Rodio se 23. ožujka 1939. u Kiperu, općina Trebinje. Osnovnu školu završio je 1955. u Goraždu, Učiteljsku školu 1960. u Mostaru, a studij sociologije 1964. na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Bio je dugogodišnji nastavnik u obrazovnim ustanovama u Dubrovniku, a započeo je 1965. godine kao gimnazijski profesor. Tri godine nakon toga angažiran je kao vanjski suradnik, a od 1978. bio je stalni zaposlenik Više pomorske škole, zatim Pomorskog fakulteta, Veleučilišta te Sveučilišta u Dubrovniku.

Magistrirao je 1977., a doktorirao 1982. i bio tada jedini nastavnik Više pomorske škole u stalnom radnom odnosu s doktoratom znanosti. U 1985. i 1986. godini obavljao je dužnost dekana Više pomorske škole u dosta složenim uvjetima integracije viših pomorskih škola u Dubrovniku i Splitu. Godine 1987. izabran je za docenta, a 1999. za profesora visoke škole u trajnom zvanju na Veleučilištu u Dubrovniku.

-Umješnim vođenjem Odjela za komunikologiju u razdoblju od travnja 2004. do svibnja 2008., nazočnošću svim sjednicama i aktivnim sudjelovanjem u radu Senata, odmjerenim predstavljanjem Odjela u javnim medijima i na druge načine dr. sc. Milan Kiperaš pridonio je i afirmaciji Sveučilišta u Dubrovniku. Stalno unapređujući i uspješno primjenjujući poželjnu metodiku visokoškolske nastave u svom višegodišnjem radu, dr.sc. Milan Kiperaš ostat će u sjećanju brojnih generacija studenata kao jedan od nastavnika koji je primjerno obavljao nastavnu i druge aktivnosti presudne za njihovo kvalitetno opće i profesionalno obrazovanje – zapisano je između ostaloga u godišnjaku Sveučilišta u Dubrovniku prigodom njegovog odlaska u mirovinu.

Pročitajte još

Danas obilježavamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Dulist

DUBROVAČKI ARHITEKT MARKO DABROVIĆ IZ 3LHD-A Ekipa koja donosi optimizam, ne pričaju o teškoćama, već hrabro mrve birokraciju

Barbara Đurasović

MARIN ČILIĆ ‘Baldo je spreman za novu ulogu starijeg brata’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija