Aktualno

Preminuo je Franko Burmas, nekadašnji dožupan Dubrovačko-neretvanske županije

Preminuo je Franko Burmas, nekadašnji dožupan Dubrovačko-neretvanske županije

U 89. godini života napustio nas je Franko Burmas, u zahtjevnom ratnom vremenu zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije.
-Napustio nas je staložen, mudar i duhovit čovjek, istinski domoljub. Zahvalni smo mu na svemu što je dao svom Blatu, otoku Korčuli i Županiji. Počivao u miru Franko! – napisao je župan Nikola Dobroslavić.

Sućut njegovoj obitelji izrazio je i načelnik Općine Blato Ante Šeparović.
Franko Burmas rođen je u Blatu 1932. godine gdje je započeo svoje školovanje. Kasnije školovanje nastavio je u Sinju i Splitu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Od djetinjstva vezan uz brodove i more i svoju profesionalnu karijeru vezao je za njih radeći u brodarskim poduzećima u Korčuli i Rijeci. Pisao je stručne radove iz oblasti pomorskog prava, pomorstva, ribarstva i ribarskog običajnog prava. Godine 1993.  prihvatio je dužnost dožupana Dubrovačko-neretvanske županije.
Svojim dugogodišnjim radom zaslužio je mnoga priznanja. Odlikovan je redom Stjepana Radića i Spomenicom domovinske zahvalnosti, a Bratovština sv. Vincence imenovala ga je svojim počasnim članom. Dobitnik je Zlatnog grba Općine Blato kao pojedinačno priznanje za životno djelo posvećeno očuvanju hrvatske misli i jezika, traganju za istinom posvećenu žrtvama komunizma na Korčuli, doprinos gospodarstvu, te obrani i uspostavi mira na hrvatskom jugu.

Redakcija DuLista izražava iskrenu sućut obitelji.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist