Aktualno

Preminula je teatrologinja Mani Gotovac

Preminula je teatrologinja Mani Gotovac

Hrvatska kritičarka, dramaturginja, teatrologinja i spisateljica Mani Gotovac preminula je nakon teške bolesti na svoj 80. rođendan.
Mani Gotovac rođena je 1939. u Splitu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1966. radila je kao kazališna kritičarka i urednica kazališnih emisija na Radio Zagrebu i Televiziji Zagreb.
Nakon sloma Hrvatskog proljeća otežan joj je, pa i onemogućen, rad na radiju i televiziji te se više posvećuje objavljivanju u periodici, prije svega u teatrološkom časopisu Prolog (gdje je bila od 1982. članica uredništva, a od 1987. do 1992. i glavna urednica) te u Telegramu, Sceni, Forumu i talijanskoj reviji Sipario.
Početkom devedesetih postaje urednica Dramskog programa Hrvatskog radija (1990.-92.), potom ravnateljica Teatra &TD (1992.-98.) i Splitskog ljeta (od 2000.) te intendantica HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci (2003.-07.). Bila je i pomoćnica intendanta Dubrovačkih ljetnih igara za dramski program. Objavila je knjige kazališnih kritika, eseja i zapisa Tako prolazi Glorija (1984.) i Dubrovačke mišolovke (1986.), autobiografske romane Fališ mi, Ma koji život, ma koji teatar, Snebivaš me, a posljednja knjiga naziva je ‘Rastanci’.

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI BROJ ČASOPISA TURISTIČKE ZAJEDNICE Pazija je začinila ovogodišnji ‘Welcome’

Dulist

ODLIČNE VIJESTI IZ ZRAČNE LUKE RUĐER BOŠKOVIĆ Broj putnika u travnju premašio rekordnu 2019.!

Dulist

Obilježavamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca!

Dulist