Aktualno

ZAVRŠIO VELIKI PROSVJED PROSVJETARA ‘Premijeru, vi ste odgovorni što učenici nisu u klupama’

strajk zagreb ucitelji 3

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održan je veliki prosvjed prosvjetara ‘Hrvatska mora bolje’ koji je završio u 13.13 sati. Branimir Mihalinec uoči prosvjeda najavio je, ako se danas postigne dogovor s Vladom, da bi nastava mogla početi u četvrtak.

-S nama su ovdje i građani koji nas podupiru i velika im hvala. Oni su danas ovdje. Dva mjeseca borimo se za naše dostojanstvo. Prvu pobjedu smo odnijeli, vratili smo naše dostojanstvo sami. Ne može nas više ništa poniziti ma što o nama govorili jer mi smo učitelji. Ponosni što smo učitelji. Jednog dana ćemo postići i dogovor s Vladom oko plaća, vratit ćemo se u učionice, nastavit ćemo obavljati svoj posao, Nikada više u ovoj zemlji neće biti učitelja koji će pognuti glavu. Ponosno možemo svakome pogledati u oči. Ne tražimo samo novac, tražimo žurne promjene u zaštiti od svakog oblika nasilja – rekao je Branimir Mihalinec.

‘Promjene odmah, promjene odmah, kazao je Mihalinec, a prosvjednici su skandirali. ‘Prestanite se baviti teorijama zavjere i pitati tko stoji iza nas. Iza nas stoje učitelji, stoje naši članovi’ – poručio je Mihalinec premijeru i dodao: ‘Iza nas stoji Hrvatska!’, piše Večernji.

-Pitate se zašto smo baš danas ovdje. Pa vi ste to htjeli. Trebali smo to riješiti u svibnju. Vi ste nas, premijeru, danas doveli ovdje. Nikakva politika ne stoji iza nas. Za ovo mrcvarenje vi ste odgovorni. Premijeru, vi ste odgovorni što učenici nisu u klupama. Vi ste odgovorni što su učitelji na ulici – kazao je Mihalinec.

-Nema predaje. Danas su ovdje kolege koji kažu da je dosta. Možete nam uzeti plaću, ali ne naše dostojanstvo. Kako im nije jasno? Samo to nam je ostalo. Ovo je najbolja lekcija vašoj djeci. Ovako se bori. Ovako se drže lekcije. Za bolju budućnost naše djece. Za rad koji će biti poštovan i cijenjen – poručio je jedan od sindikalista.

Iz Vlade su pozvali predstavnike sindikata obrazovanja na sastanak u 16 sati s predstojnikom Ureda premijera Zvonkom Frkom Petešićem, ekskluzivno doznaje HRT.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

GRAĐANI OPTIMISTIČNI Bolja financijska situacija nego lani, ipak nije vrijeme za kupnju stana ili automobila

Dulist

[VIDEO/FOTO] Dirljiva humanitarna akcija za Roka uz stihove vječnog Luka Paljetka

Dulist

JAVNA TRIBINA ‘FREKVENCIJA I EKRANI’ Poznati novinari dijele iskustva iz svoje struke

Dulist