Kultura

Premijera predstave ‘Sinjorina Estera’ i gostovanja u teatru

Kazalište Marina Držića najavljuje niz predstava na repertoaru ovaj i idući tjedan! ‘Sinjorina Estera’ u režiji Lee Anastazije Fleger te u izvedbi Glorije Šoletić premijerno će se izvesti u četvrtak, 19. svibnja u 20 sati na Velikoj Sceni.

Monodramu ‘Sinjorina Estera’ Matko Sršen napisao je 1984. godine. Već iduće godine jedna od najboljih i nagrađivanijih dubrovačkih glumica Žuža Egrenyi upravo u kazalištu Marina Držića utjelovila je Esteru koja je postala pravi legendarni dubrovački lik. Žuža je igrajući Esteru dobila mnoge nagrade i priznanja, a predstava je imala fenomenalan odjek kod publike. Skoro je četrdeset godina prošlo od praizvedbe ovog teksta, vrijeme je da Grad dobije svoju novu Esteru, navode iz kazališta.

Odmah dan nakon premijere, 20. svibnja u goste dubrovačkom teatru dolazi predstava ‘Alabama’ u produkciji Kazališta Virovitica. Komad Davora Špišića režirao je Dario Harjaček, a u svojoj osnovi, riječ je o snažnoj drami o nasilju jedne velike države nad malim državama – drama o klasnom nasilju koje se brutalno provodi i cirkulira na makro i mikro razinama neoliberalno kapitalističkog društvenog ustroja. Blanka Bart Hajoš za ulogu Majke je dobila Nagradu hrvatskog glumišta za glavnu žensku ulogu u kategoriji drame za najbolja umjetnička ostvarenja.

25. svibnja također gostuje ‘San ljetne noći’ u produkciji HNK Osijek! Komad W. Shakespearea režirala je Tamara Damjanović, a dobro poznati dramski tekst nadahnut je grčkom mitologijom te publici jedan od najpoznatijih. Režija Tamare Damjanović je prepuna komičnih obrata kojima ljubav se karikira do krajnjih granica, dramski odnosi zapetljani su unutar ljubavnih trokuta tijekom noći kada dan najduže traje, kad sve biljke dobivaju ljekovita svojstva, a nadnaravna bića se upliću u sudbine!

Pročitajte još

U ČETVRTAK Predavanje ‘Antički motivi u Bukovčevom stvaralaštvu’

Dulist

OTVORENA IZLOŽBA NENA MIKULIĆA Događaji u životu su me motivirali da napravim drastičan zaokret

Dulist

Emotivan koncert Antonije Pacek u Sponzi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija