Kultura

PREMIJERA KOLARINA Ljubav i spletke u ‘Karaoke show-u’

Kazališna družina Kolarin u srijedu navečer je na daskama Kazališta Marina Držića premijerno izvela komad ‘Karaoke show’ prema tekstu Davora Špišića u režiji Paola Tišljarića.

Priča je to o gorko-smiješnim zabunama samoće, o žudnji za ljubavlju i opsesiji da se bude netko drugi ili otputuje u neke bolje svjetove.

Prvi put je drama izvedena 2004. i to u zvučnom obliku – u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija. Iste godine dogodilo se i koncertno čitanje „Karaoka“, u produkciji Matice hrvatske Osijek. Zatim su karaoke-antijunaci krenuli na Otok i progovorili engleskim jezikom. Naime, obje reading productions koje su uslijedile, odigrane su u Velikoj Britaniji: 2005. u produkciji West Yorkshire Playhouse u Leedsu te 2013. u Londonu, kao projekt Honey-tongued Theatre Productions.Ovo je prva scenska izvedba „Karaoka“ na hrvatskom jeziku, na jeziku na kojem je drama napisana.

U predstavi igraju Jelica Čučević, Darija Mikulandra Žanetić i Leo Mrkić. Uz režiju, Paolo Tišljarić potpisuje i scenografiju, a autorski tim još čine kostimografkinja Tea Bašić Erceg, autor glazbenih aranžmana Giorgio Baranac, Sebastijan Vukosavić kao glas TV spikera, ton majstor Milan Tomašić i inspicijentica Virginia Bolfek.

Iduća izvedba je na repertoaru 17. veljače u 19:30 sati.

 

Pročitajte još

ART STUDIO KANTUNIĆ Mali princ na slikarskim platnima dubrovačkih mališana

Dulist

FOTOĐIR IZ UVALE Kupanje ili šetnja – pitanje je sad!

Dulist

IZLOŽBA U GALERIJI ‘Vatrena paleta Pinove jeseni’ uz 60 godina stvaralaštva

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija