Hrvatska

PREMIJER PLENKOVIĆ Odgoda poreza na nekretnine najbolje je rješenje

Premijer Andrej Plenković gostovao je u središnjem Dnevniku HRT-a te govorio o aktualnim događajima u zemlji a kao jedno od gorećih naveo je odgodu poreza na nekretnine, što bi po njemu bilo najbolje rješenje.

– Osluškujemo bilo naroda, premda treba napomenuti da je ovaj porez, u okviru zakona o lokalnim porezima, prošao raspravu u Saboru kao dio paketa porezne reforme još prošle godine. No zaključak razgovora s ministrom financija i drugima u Vladi jeste da je potrebna dodatna pedagogija ne samo građana već i lokalne samouprave jer je cilj ovog poreza da bude prihod samoupravnih jedinica – kazoa je Plenković za HRT te dodao kako se radi o svojevrsnom pojednostavljenju komunalne naknade i spomeničke rente.

– Prevladava stajalište, nakon dodatne analize, da se predloži odgoda poreza za dogledno vrijeme – dijele ga i naši partneri. Treba pomoći samoupravi i smiriti tenzije. Ovakvi porezi postoje i u drugim zemljama, Hrvatska je u komparativnoj analizi najniža, ali s obzirom na kulturu vezanosti za nekretnine i raspravi koja nije pojašnjena – odgoda će biti najbolje rješenje – dodao je Plenković a cjelokupni itnervju pročitajte i pogledajte ovdje.

Pročitajte još

NEZNATNO JEFTINIJE Od utorka nove cijene goriva

Dulist

Banožić izašao iz bolnice, liječenje nastavlja kod kuće

Dulist

Od ponoći nove cijene goriva

Dulist