Aktualno

Premijer Plenković imenovao Krešimira Macana svojim savjetnikom

Premijer Plenković imenovao Krešimira Macana svojim savjetnikom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković imenovao je dubrovačkog PR stručnjaka Krešimira Macana svojim posebnim savjetnikom za strateško komuniciranje, s danom 1. siječnja 2018. godine, sukladno članku 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske.

Posebni savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske nije u stalnom radnom odnosu u Vladi Republike Hrvatske, već po nalogu predsjednika Vlade obavlja poslove kada priroda posla to zahtijeva, kako prenosi Večernji list.

Sukladno odredbi članka 23. stavka 5. Zakona o Vladi Republike Hrvatske, Krešimiru Macanu određena je naknada za rad u iznosu od 9.000,00 kuna neto mjesečno.

U razgovoru za DuList, u prosincu ove godine, Macan je na pitanje o preuzimanju mjesta savjetnika za komunikacije premijera Andreja Plenkovića odgovorio:

– Izazov je napraviti Hrvatsku boljim mjestom za život. To je nešto što vjerujem da Andrej Plenković sa svojim iskustvom i pripremom može napraviti. Upravo zato sam i prihvatio njegov poziv da mu se pridružim. Reforme zahtijevaju jake kampanje informiranja i dobru pripremu jer ih se inače ne može provesti. Mislim da tu imam dovoljno znanja, iskustva i volje – rekao je Macan.

 

Pročitajte još

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist