Aktualno

PREMIJER IZNIO PROCJENU Prihod od turizma – 11,3 milijarde eura

Premijer Andrej Plenković rekao je danas na sjednici Vlade kako je turistička sezona u Hrvatskoj izvrsna te da trenutno imamo oko milijun i 60 tisuća turista. Najbrojniji su Nijemci, pa Talijani, Slovenci, Poljaci, Austrijanci. Najviše turista trenutno je u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, zatim u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
-Sve skupa je od početka godine ostvareno 13,1 milijun dolazaka sa 73,4 milijuna noćenja. U usporedbi s prošlom godinom to je 45 posto više dolazaka i 32 posto više noćenja, a u odnosu na rekordnu 2019. mi smo na 90 posto dolazaka i 96 posto noćenja – naveo je predsjednik Vlade.
Posebno su dobre, istaknuo je, najave za jesen – produljuje se sezona, prihodi rastu. Procjene su da će prihodi biti veći nego 2019. godine i to za 800 milijuna eura – odnosno 11,3 milijarde eura.
Zahvalio je svim predstavnicima turističkog sektora koji su napravili kvalitetne pripreme i Hrvatsku predstavili na različitim tržištima.
-U vremenu od 2020., zahvaljujući Vladinoj politici očuvanja radnih mjesta u vremenu pandemije, 800 tisuća radnika u privatnom sektoru primalo je plaće od strane države i time je premoštena velika kriza koja bi inače pogodila brojne gospodarske subjekte, uključivši one u turističkom sektoru i onima s njim povezanima, kazao je premijer.
Ukupni rezultati sezone, najavio je, rezimirat će se na Danima hrvatskog turizma početkom listopada u Šibeniku.

Izvor: vlada.hr

Pročitajte još

[VIDEO] Specijalni simulatori za edukaciju mladih: Nije teško napraviti KLIK!

Dulist

SVE JE POČELO 5. LISTOPADA 2011. Danas pušemo 11 svjećica na torti!

Dulist

NA SVETOM ILIJI HGSS-ovci spasili izgubljene i iscrpljene planinare

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija