Hrvatska

PREKO TREBINJA Izbjeglička ruta ići će nam iznad glava! Hoće li skrenuti?

PREKO TREBINJA Izbjeglička ruta ići će nam iznad glava! Hoće li skrenuti?

S dolaskom zime sve se glasnije spominju novi koridori prolaska izbjeglica preko Balkana bliži moru i toplijim krajevima.

Tako Večernji list BiH spominje dva nova koridora kroz Bosnu i Hercegovinu, temeljem plana hitnih mjera za osiguranje dodatnih kapaciteta i upravljanja priljevom masovnog broja migranata i izbjeglica, a koji je donijelo Vijeće ministara.

Prvi je tzv. Sjeverni koridor koji ide od Bijeljine do Bosanske Posavine, preko teritorija Republike Srpske i Unsko-sanske županije, a drugi, tzv. Južni koridor, trebao bi se razviti od Trebinja prema Mostaru, kroz Zapadnohercegovačku i Hercegbosansku županiju te južni dio Unsko-sanske županije.

Ovakvi koridori spomenuti su u dopisima Federalne uprave civilne zaštite BiH upućenima svim općinskim i gradskim službama Civilne zaštite, kao i županijskim upravama, ali mediji u BiH nisu utvrdili tko ih je točno odredio. Također, od svih je traženo da provjere svoje planove evakuacije i zbrinjavanja, kao i da utvrde broj cisterni, šatora, poljskih kreveta i kontejnera za smještaj.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist