Aktualno

PREKO 8 TISUĆA SJEDALA Dubrovnik i London povezani s 44 leta na tjednoj razini

PREKO 8 TISUĆA SJEDALA Dubrovnik i London povezani s 44 leta na tjednoj razini

Dubrovačka zračna luka već je godinama vrlo dobro povezana sa zračnim lukama u Londonu, što i nije čudno s obzirom na to da su upravo gosti iz Velike Britanije jedni od najzastupljenijih u Dubrovniku. Zračna luka Dubrovnik trenutno je povezana s četiri londonske zračne luke (Heathrow, Gatwick, Luton i Stansted), a na linijama prometuju 3 avioprijevoznika: British Airways, EasyJet te Jet2.com. Ukupno, na liniji London – Dubrovnik – London trenutno su aktivna 44 leta tjedno (zbroj dolaznih i odlaznih), što dovodi do brojke od preko 8100 ponuđenih sjedala između dva grada na tjednoj razini, kako prenosi Croatian Aviation.

Najznačajniji prijevoznik trenutno između dva spomenuta grada jest britanski EasyJet koji prema Dubrovniku prometuje iz tri londonske zračne luke (Gatwick, Luton i Stansted), zatim slijedi British Airways s Heathrowa, te Jet2.com sa Stansteda. Najviše letova dostupno je između Gatwicka i Dubovnika, njih 20 tjedno.

EasyJet uvjerljivo zauzima prvo mjesta u pogledu broja tjednih letova te ponuđenog broja sjedala. Na tjednoj bazi, ovaj poznati niskobudžetni avioprijevoznik obavi čak 28 operacija, te u prosjeku nudi 5208 sjedala svakog tjedna u oba smjera. Brojka nije fiksna s obzirom na to da kompanija na liniji koristi dva različita tipa zrakoplova koji se razlikuju u broju sjedala u putničkoj kabini, no ne odstupa značajno od spomenute brojke.

Drugi prijevoznik jest British Airways koji na liniji Heathrow – Dubrovnik – Heathrow prometuje svakodnevno zrakoplovom tipa A320, što na tjednoj bazi daje oko 2520 ponuđenih sjedala u oba smjera.

Treći prijevoznik jest Jet2.com koji trenutno leti iz Stansteda prema Dubrovniku svega jednom tjedno, pa je njegov udio u broju ponuđenih sjedala relativno mali u odnosu na EasyJet i British Airways, svega 378 sjedala tjedno.

Izvor: Croatian Aviation

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist