Županija

PREKO 200 SUDIONIKA Vrtićka djeca provela dan sa žurnim službama, evo što su naučili!

ZC112 Orebic 1

U sklopu preventivnih aktivnosti i provođenja programa edukacije djece iz područja zaštite i spašavanja, Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik i Dječji vrtić Orebić organizirali su u Dječjem vrtiću Orebić prigodnu edukaciju vrtićke djece i učenika nižih razreda osnovne škole.

Na edukaciji je sudjelovalo preko 200 djevojčica i dječaka, polaznika matičnog vrtića u Orebiću i Osnovne škole Orebić ali i onih koji su na edukaciju došli iz podružnica škole i vrtića u Vignju.

Nakon što su predstavnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik naučili djecu upotrebi jedinstvenog broja 112 te kroz prezentaciju djeci teoretski približili ulogu žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite, mališanima je nakon prezentacije i praktično demonstriran njihov rad.

Djeca su tako u dvorištu ispred vrtića mogla vidjeti opremu HGSS Stanice Orebić dok su im njeni članovi demonstrirali spašavanje odgajateljice sa stabla bora. Nakon toga djeca su mogla razgledati opremu i vozila hitne pomoći i policije, upoznati se s njihovim predstavnicima kao i predstavnicom Crvenog križa Korčula, a događaj je posjetio i načelnik Općine Orebić. Svi su se na kraju okupili na igralištu na kojem su im vatrogasci DVD-a Orebić upriličili pravu vatru uz demonstraciju gašenja i spašavanja iz zapaljenog vozila.

Program je zaključen zajedničkim fotografiranjem i izvikivanjem broja 112. Djeci je ovom prigodom podijeljen i edukativni materijal Državne uprave za zaštitu i spašavanje, kako bi naučeno ostalo još duže u sjećanju.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist