Kultura

Predstavom ‘Umišljeni bolesnik’ Flika proslavlja 40 godina rada

umisljeni bolesnik flika 2

Molièreov “Umišljeni bolesnik” novi je premijerni naslov u režiji Lee Anastazije Fleger koji je predstavljen na konferenciji za medije.

-Ovom predstavom obilježavamo 40 godina rada Branimira Vidića Flike koji je odnedavno u mirovini, a raduje nas što i dalje ostaje naš suradnik – navode iz KMD.

Redateljica je istaknula veliko zadovoljstvo što je upravo Flika glavni glumac, Argan te dodala:

-Flika je stvarno jedan fantastičan glumac i velika mi je čast što sam imala priliku raditi ovu predstavu s njim. Naš dragi profesor, Ivica Kunčević, govorio je: ‘Podjela ti je 70 posto posla, ako nemaš glavnog glumca nemoj ni raditi predstavu – rekla je Fleger.

O samo predstavi istaknula je kako misli da su “umišljeni bolesnici” svuda oko nas i kako je cijelo društvo zatrovano njima te kako se time bave i u predstavi. Riječ je tekstu koji je suvremen i provokativan u svojim temama te kako je predstava baš zato aktualna i prigodna za kontekste i van Dubrovnika.

Uz osvrt na 40 godina rada Flika je kazao kako je bilo i dobrih i loših predstava te kako odlazi puna srca. Zahvalio je redateljici što ga je odabrala za ovu ulogu te dodao kako će nakon “Umišljenog bolesnika” moći bez srama proći Stradunom.

Premijerna izvedba je u petak u 20 sati, a reprizne izvedbe su 4. i 31 svibnja također u 20 sati.

Foto Vedran Jerinić

Pročitajte još

VEČERAS U SALOČI OD ZRCALA 18. Revija kratkog filma ‘Ispod tepiha’

Dulist

[FOTO] BIBLIOTERAPIJA Susret pjesnikinje Monike Herceg i dubrovačkih srednjoškolaca

Dulist

[FOTO] BIBLIOTERAPIJA Susret pjesnikinje Monike Herceg i dubrovačkih srednjoškolaca

Dulist