Hrvatska

Predstavljena platforma ‘VOLUM3’ u čijem je stvaranju sudjelovao Studio 3LHD

Na Građevinskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, kao uvod u studentske obaveze zimskog semestra, održano je predstavljanje kolaboracijske platforme VOLUM3. Korištenje platforme postaje dio seminarskog zadatka kolegija ‘Upravljanje projektima’ nositeljice prof. dr. sc. Diane Car Pušić i njenih suradnika s Katedre za organizaciju i tehnologiju građenja (izv. prof. dr. sc. Ivana Marovića, dr. sc. Ksenije Tijanić Štrok i dr. sc. Martine Šopić), u sklopu 1. godine diplomskog studija Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

VOLUM3 je nastao sinergijom entuzijazma i stvarnih potreba sudionika građevinskih projekata kao odgovor na probleme upravljanja koji se javljaju tijekom projektiranja i gradnje, kako prenosi Novi List.

Stvaranje platforme pokrenuto je 2017. godine, u suradnji i uz potporu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Europskog strukturnog i investicijskog fonda, uz pomoć Studija 3LHD, jednog od najpoznatijih hrvatskih arhitektonskih ureda.

VOLUM3 je od tada u upotrebi u nekima od najvećih hrvatskih i međunarodnih tvrtki. Struka je vrlo brzo prepoznala vrijednost digitalne suradnje – VOLUM3 omogućava lakoću razmjene informacija, sigurnost podataka, uštedu vremena, smanjenje rizika i troškova kroz cijeli životni ciklus građevine.

Platforma trenutno podržava više od 2000 aktivnih korisnika koji kroz VOLUM3 transparentno upravljaju rokovima, zadacima i odgovornostima pojedinih suradnika na projektu. Podaci su pohranjeni u oblaku, uvijek dostupni i sigurni.

Pročitajte još

Brnjac predstavila Zakon o turizmu direktorima regionalnih turističkih zajednica

Dulist

Od lipnja rastu plaće za 219 tisuća službenika u državnim i javnim službama

Dulist

Poskupljuje gorivo, objavljene nove cijene

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija