Hrvatska

Predstavljena platforma ‘VOLUM3’ u čijem je stvaranju sudjelovao Studio 3LHD

Marko Dabrovic 3

Na Građevinskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, kao uvod u studentske obaveze zimskog semestra, održano je predstavljanje kolaboracijske platforme VOLUM3. Korištenje platforme postaje dio seminarskog zadatka kolegija ‘Upravljanje projektima’ nositeljice prof. dr. sc. Diane Car Pušić i njenih suradnika s Katedre za organizaciju i tehnologiju građenja (izv. prof. dr. sc. Ivana Marovića, dr. sc. Ksenije Tijanić Štrok i dr. sc. Martine Šopić), u sklopu 1. godine diplomskog studija Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

VOLUM3 je nastao sinergijom entuzijazma i stvarnih potreba sudionika građevinskih projekata kao odgovor na probleme upravljanja koji se javljaju tijekom projektiranja i gradnje, kako prenosi Novi List.

Stvaranje platforme pokrenuto je 2017. godine, u suradnji i uz potporu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Europskog strukturnog i investicijskog fonda, uz pomoć Studija 3LHD, jednog od najpoznatijih hrvatskih arhitektonskih ureda.

VOLUM3 je od tada u upotrebi u nekima od najvećih hrvatskih i međunarodnih tvrtki. Struka je vrlo brzo prepoznala vrijednost digitalne suradnje – VOLUM3 omogućava lakoću razmjene informacija, sigurnost podataka, uštedu vremena, smanjenje rizika i troškova kroz cijeli životni ciklus građevine.

Platforma trenutno podržava više od 2000 aktivnih korisnika koji kroz VOLUM3 transparentno upravljaju rokovima, zadacima i odgovornostima pojedinih suradnika na projektu. Podaci su pohranjeni u oblaku, uvijek dostupni i sigurni.

Pročitajte još

ŠKOLSKA GODINA 2024./2025. Saznajte kada počinje i završava te koliko je praznika

Dulist

IZBORI ZA EU PARLAMENT Birat će se 15 zastupnika više nego prije pet godina

Dulist

BONO BOŠNJAK podnio ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza

Dulist