Županija

Predstavljen 6. Food Film Festival ‘Kinookus’

Predstavljen 6. Food Film Festival 'Kinookus'

U Palači Ranjina danas je predstavljen program šestog izdanja Food Film Festivala ‘Kinookus’, koji će se od 3. do 6. rujna pod nazivom ‘Kruh i duh’ održati u Stonu.

Na festivalu će u sklopu sekcije Okušavanje biti prikazano 40-ak dokumentarnih i igranih filmova. Festival će otvoriti film „Hadwinova presuda“ SAshe Snowa, koji govori o drvosječi Grantu Hadwinu koji doživljava preobrazbu- najprije u zaštitnika šuma, a potom i u „eko-teroristu“.

U suradnji s manifestacijom Randes-vous, fesitvalom Francuske u Hrvatskoj, bit će predstavljene francuska kinematografija i gastronomija. Stoga će na Festivalu gostovati kuhar Xavier Hamon i pekar Julien Floch.

U sklopu Kinofokusa održat će se i susret predstavnika lokalnih vjerskih zajednica na kojemu će se govoriti o značaju hrane u religijskim obredima različitih konfesija.

U nastavku suradnje s američkim kuharom hrvatskog podrijetla Richardom Gruicom, u sklopu sekcije Kinookus, na Festivalu će gostovati irski kuhar i povjesničar umjetnosti JP McMahon. U čast Mc Mahona na Festivalu će biti predstavljena i nova sekcija – „Što na platnu, to na pjatu“.

Za djecu je ove godine osmišljena radionica izrade kruha „Maja i kruh“, koju će voditi Maja Marković, te radionice izrade mirisnih ogrlica i neobičnih predmeta, koje će voditi Maša Žnarić.

Tradicija kruha dubrovačkog područja bit će predstavljena u Kneževom dvoru u Stonu. Izložba Ane Marinković „Kruh vrh pogače“ bit će postavljena u suradnji s poznavateljicom dubrovačke gastronomije Jadrankom Ničetić, dubrovačkim slikarom Lukom Piplicom i kustosicom Kuće Bukovac u Cavtatu Lucijom Vuković.

Program su predstavili zamjenica župana Marija Vučković i koordinator festivala Ivo Karapešić.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist