Kultura

PREDSTAVA ‘KAPLJE’ Novi Lerov teatarski snovopis prostorima Grada sjena

Studentski teatar Lero 7. i 8. veljače (četvrtak i petak) s početkom u 19:00 sati izvesti će predstavu ‘Kaplje’ u prostoru u Lazaretima.

Predstava Kaplje novi je Lerov teatarski snovopis prostorima Grada sjena. Njegovim zapletenim kronologijama i tajnim prizorima u, od nekoga negdje možda, zabilježenim albumima uspomena. Zaboravljenim librima odabranih snomorica i lijepih i plahih i ljubavnih zagovora istovremreno. Sklonjenih u Izgubljenim sanjarnicama i zatajenim svjedočenjima. I ne slučajno sačuvanim ljubavnim pismima i intimnim sutonskim zapisima koji kaplju iz, crnom tintom, Njenom rukom ispisanih dnevnika. Kaplje su priča o gospođama i služavkama o njihovim zajedničkim zavodljivim prepoznavanjima, interesima, usudima i preispitivanjima. Nekoliko mogućih slika nezaborava i nježna i poetska slikovnica zavodljivih uzdaha koji ostaju u praznim sobama, hladnim saločama i pustim ljetnikovcima. One su tema i zagovor Kaplji. Same i „u valceru“. Kaplje su priča i o ostavljenosti, nostalgiji i nezaboravu. Elegična scenska trajuća pjesma kojoj se, željeli bismo, refren ne zaboravlja.

Nakon predstava: Cjelov utihe, Skroviti vrt, Ruže s juga, Divan dan, Epitaphio, Ljubičasti stradun, Skarestija od bumbaka, Mjesečina za Lady Macbeth, Psyche Pelingrada, Pomrčina, Vjerenice, Grad sjena, Sunce je zašlo, Kitice i Perlice i dr., Kaplje su novo Lerovo preispitivanje nekih povijesnih, baštinskih i ovovremenskih mijena, stanja, istina i prepoznavanja Dubrovnika.

Cijena ulaznice je 20,00kuna i može se kupiti trideset minuta prije početka izvedbe.

KAPLJE

Elementi predstave: More / Vjetar / Žuža Egreni – Divan dan, Samuel Beckett (Snimljeno u studiju HR Radio Dubrovnika) / Zijad Gračić – Služavke i gospođe Milan Milišić (izbor iz knjige Dubrovačka zrcala) / Fragmenti iz radiodrama: Dijalog o ljubavi Nikole Vitova Gučetić u interpretaciji Ene Begović i Mie Begović i Hotel Imperial Davora Mojaša u interpretaciji Izeta Hajdarhodžića (Dramski program Hrvatskog radija) / Autoritret, Nasilje, Idealna služavka, Relativnost pozicije – iz eseja Služavke i gospođe Milana Milišića / O ustroju država, Nikola Vitov Gučetić / Psyche, Ivo Vojnović – uvodni fragment i didaskalije govori Sebastijan Vukosavić (iz Lerove predstave Psyche Pelingrada Ivo & Gene Vojnović, režija Davor Mojaš) / Zoo ili pisma ne o ljubavi, Viktor Šklovski / Kaplje, Davor Mojaš / Lino Šapro – Onoj koja ode, Ivo Vojnović / Valcer za dva srca, pjeva Vlaho Paljetak / Jugo /

Režija i dramatizacija: Davor Mojaš

Scenografija i kostimografija: Dubravka Lošić

Oblikovanje svjetla i ton: Antonio Ljubojević

Realizacija scene i tehničko vodstvo: Mato Brnjić

Tonska montaža: Viktor Lenert

Realizacija kostima: Maja Glamočanin & Zjena Marley

Šminka: Lidija Ambrozijo

Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš

Organizacija: Ksenija Medović

Rekvizita: Lerov fundus , ormar od Pomrčine, škrinja iz Perlica i pismohrana Grada sjena…

Igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Ana Petrović, Rela Petric, Melko Dragojević, Paula Japunčić

Pročitajte još

[FOTO] ‘Sniženja i popusti’ izložba su aktualnog trenutka, a možete ih pogledati u Galeriji Otok

Dulist

Danas se otvara izložba na temu trgovačkih lanaca, konzumerizma i trgovina

Dulist

‘NEUTRALNA PLOVNOST’ Ovu subotu popijte kavu uz slike Mara Mitrovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija