Kultura

PREDSTAVA ‘KAPLJE’ Novi Lerov teatarski snovopis prostorima Grada sjena

PREDSTAVA 'KAPLJE' Novi Lerov teatarski snovopis prostorima Grada sjena

Studentski teatar Lero 7. i 8. veljače (četvrtak i petak) s početkom u 19:00 sati izvesti će predstavu ‘Kaplje’ u prostoru u Lazaretima.

Predstava Kaplje novi je Lerov teatarski snovopis prostorima Grada sjena. Njegovim zapletenim kronologijama i tajnim prizorima u, od nekoga negdje možda, zabilježenim albumima uspomena. Zaboravljenim librima odabranih snomorica i lijepih i plahih i ljubavnih zagovora istovremreno. Sklonjenih u Izgubljenim sanjarnicama i zatajenim svjedočenjima. I ne slučajno sačuvanim ljubavnim pismima i intimnim sutonskim zapisima koji kaplju iz, crnom tintom, Njenom rukom ispisanih dnevnika. Kaplje su priča o gospođama i služavkama o njihovim zajedničkim zavodljivim prepoznavanjima, interesima, usudima i preispitivanjima. Nekoliko mogućih slika nezaborava i nježna i poetska slikovnica zavodljivih uzdaha koji ostaju u praznim sobama, hladnim saločama i pustim ljetnikovcima. One su tema i zagovor Kaplji. Same i „u valceru“. Kaplje su priča i o ostavljenosti, nostalgiji i nezaboravu. Elegična scenska trajuća pjesma kojoj se, željeli bismo, refren ne zaboravlja.

Nakon predstava: Cjelov utihe, Skroviti vrt, Ruže s juga, Divan dan, Epitaphio, Ljubičasti stradun, Skarestija od bumbaka, Mjesečina za Lady Macbeth, Psyche Pelingrada, Pomrčina, Vjerenice, Grad sjena, Sunce je zašlo, Kitice i Perlice i dr., Kaplje su novo Lerovo preispitivanje nekih povijesnih, baštinskih i ovovremenskih mijena, stanja, istina i prepoznavanja Dubrovnika.

Cijena ulaznice je 20,00kuna i može se kupiti trideset minuta prije početka izvedbe.

KAPLJE

Elementi predstave: More / Vjetar / Žuža Egreni – Divan dan, Samuel Beckett (Snimljeno u studiju HR Radio Dubrovnika) / Zijad Gračić – Služavke i gospođe Milan Milišić (izbor iz knjige Dubrovačka zrcala) / Fragmenti iz radiodrama: Dijalog o ljubavi Nikole Vitova Gučetić u interpretaciji Ene Begović i Mie Begović i Hotel Imperial Davora Mojaša u interpretaciji Izeta Hajdarhodžića (Dramski program Hrvatskog radija) / Autoritret, Nasilje, Idealna služavka, Relativnost pozicije – iz eseja Služavke i gospođe Milana Milišića / O ustroju država, Nikola Vitov Gučetić / Psyche, Ivo Vojnović – uvodni fragment i didaskalije govori Sebastijan Vukosavić (iz Lerove predstave Psyche Pelingrada Ivo & Gene Vojnović, režija Davor Mojaš) / Zoo ili pisma ne o ljubavi, Viktor Šklovski / Kaplje, Davor Mojaš / Lino Šapro – Onoj koja ode, Ivo Vojnović / Valcer za dva srca, pjeva Vlaho Paljetak / Jugo /

Režija i dramatizacija: Davor Mojaš

Scenografija i kostimografija: Dubravka Lošić

Oblikovanje svjetla i ton: Antonio Ljubojević

Realizacija scene i tehničko vodstvo: Mato Brnjić

Tonska montaža: Viktor Lenert

Realizacija kostima: Maja Glamočanin & Zjena Marley

Šminka: Lidija Ambrozijo

Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš

Organizacija: Ksenija Medović

Rekvizita: Lerov fundus , ormar od Pomrčine, škrinja iz Perlica i pismohrana Grada sjena…

Igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Ana Petrović, Rela Petric, Melko Dragojević, Paula Japunčić

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist