AktualnoHrvatska

Predsjednik Josipović uspješno operiran

Ivo Josipović

Predsjednik Republike Ivo Josipović je bio podvrgnut lakšoj operaciji rekonstrukcije očnog kapka na KBC Rebro, danas, 4. siječnja. Nakon operacije, nalazi se na kućnoj njezi.

-U sljedećih nekoliko dana, poslove će obavljati u smanjenom opsegu, a tijekom idućeg tjedna vratit će se redovitom obavljanju poslova – izvijestili su iz predsjednikovog ureda.

Operacijom se iz desnog predsjednikovog kapka uklonilo masno tkivo. Desni kapak predsjedniku je bio problematičan zbog dugotrajne virusne upale nakon čega je ostao spušten. Sada se riješio posljedica virusne upale koju vuče gotovo dvije godine.

– To je medicinski razlog da se vidno polje vrati na normalu, koje inače ta spuštena vjeđa zaklanja i smanjuje – rekla je za dnevnik.hr oftalmologinja Nadežda Bilić. Oporavak, kaže doktorica Bilić, neće biti dug.

– Oporavak poslije ove operacije je relativno brz. Skidanje šava je nakon 6 do 7 dana, a nakon toga ostane možda mala oteklina ili podljev koji se također spontano povlače unutar sljedećih 7 do 10-ak dana – objasnila je.

Pročitajte još

LIBERTAS OSUDIO NAPAD NA SVOG DJELATNIKA: Nasilje nikada nije rješenje, niti se može ičim opravdati

Dulist

FOTO Vrtlar uredio javnu zelenu površinu kod crkve Gospe od Milosrđa

Dulist

IZAĐITE NA IZBORE Birališta su otvorena do 19 sati!

Dulist