AktualnoZanimljivosti

Predsjednik Dubrovačkih trombunjera: Novi barjak sutra ide u procesiju nakon blagoslova

macan novi barjak trombunjeri

Tomislav Macan, predsjednik Društva dubrovačkih trombunjera rekao nam je kako je Društvo moralo dati šivati novi barjak koji će sutra biti blagoslovljen u crkvi Sv. Vlaha, nakon čega s njime idu u procesiju.

– Novi barjak dali smo šivati u obrtu Valentino iz Zagreba. Barjak je replika, morali smo sačuvati originalni motiv koji je umjetničko djelo akademskog slikara Miša Baričevića. On je slikao sv. Vlaha, s druge strane grb Grada Dubrovnika s natpisom Dubrovački trombunjeri – naveo je Macan istaknuvši da je stari grb dotrajao i da jednostavno više nije primjeren za intenzivno korištenje.

– Napravili smo novi barjak za redovno korištenje i taj barjak će se sutra ujutro, prije same procesije, blagosloviti u crkvi Sv. Vlaha – govori Macan.

– Stari barjak za sada čuvamo u našim prostorijama sa svim drugim eksponatima, ako bude sreće i ako dobijemo kakav kvalitetan prostor, da bude neki stalni postav, barjak će dobiti svoje mjesto s uniformom i s našim priznanicama, zahvalnicama, poklonima, odnosno svime što smo kao Društvo kroz godine skupili – rekao nam je Macan.

novi barjak trombunjeri

Pročitajte još

Idu li studij i sport ruku pod ruku? Saznajte od vrhunskih dubrovačkih sportaša!

Dulist

DIVNA VIJEST Osnovna škola Montovjerna nosit će ime Luko Paljetak

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist