Aktualno

PREDAVANJE U MSHS-U Kako naučiti kvalitetno učiti?

PREDAVANJE U MSHS-U Kako naučiti kvalitetno učiti?

Predavanje diplomirane pedagoginje Maje Jerčić pod nazivom ‘Učenje učenja – primarna potreba suvremenog obrazovanja’ održat će se u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik (Don Frana Bulića 4) u subotu 6. svibnja u 18 sati.

-Današnja su djeca uronjena u more informacija koje su dostupne, servirane i mnogobrojne. Ono što im nedostaje je sposobnost selekcije, obrade, interpretacije i upotrebe tih informacija, odnosno – sposobnost učenja. Problem do izražaja najviše dolazi u okviru školskog učenja, učenici se ‘hrvaju’ s tekstom nastojeći ga razumjeti, u nedostatku strategija za kvalitetno učenje, pribjegavaju učenju napamet. Isto ih umara jer je neučinkovito, te ih čini nezadovoljnima jer je besmisleno. Koji je položaj učenja danas, što znači kvalitetno učenje, kako naučiti učiti, te zašto je učenje učenja postalo oblik nove pismenosti, teme su ovoga izlaganja – ističe se u pozivu.

Maja Jerčić završila je pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Godinama se bavi proučavanjem učenja, čitanja i razvoja čitalačkih navika, kreativnosti, motivacije, kritičkog mišljenja i utjecaja medija. Kao odgovor na rastuće nezadovoljstvo koje djeca i mladi osjećaju prema učenju i školi, razvila je program čiji je cilj razvijanje kompetencija potrebnih za samostalno i kvalitetno učenje – Učimo učiti.

Program Učimo učiti namijenjen je školarcima, roditeljima i nastavnicima, a provodi se kroz radionice. Misija programa je da uvjerava, tvrdi, propagira i inzistira kako je učenje predivna, zabavna, kreativna i logična igra. U sklopu programa nastale su (i još uvijek nastaju) različite metode učenja koje olakšavaju razumijevanje sadržaja.

Osim ‘Učimo učiti’, autorica je i programa ‘Pametno korištenje medija’, čiji je cilj osvješćivanje medijskog utjecaja i razvijanje aktivne, produktivne i osviještene interakcije s medijskim sadržajima.

Pročitajte još

PROMETNA U KUPARIMA Ozlijeđena osoba prevezena u bolnicu

Dulist

OD IDUĆEG TJEDNA Liječnici će imati pravo prijaviti pacijente privremeno nesposobnima za vožnju

Dulist

GORAK KRAJ ‘Novi Europski Bauhaus’ izostavio Dubinu iz projekta, iz kluba poručili: Uprava TUP-a gurnula nas je u stečaj

Dulist