Zanimljivosti

Predavanje o organskoj prehrani i putu prema zdravlju

Predavanje o organskoj prehrani i putu prema zdravlju

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige, koji je ove godine posvećen planetu Zemlji i održava se pod motom „Razlistaj se“, Dubrovačke knjižnice organiziraju predavanje „Organska poljoprivreda – put prema zdravlju“ Marije Kola Pendo, vlasnice prvog ekološki certificiranog obiteljskog gospodarstva u našoj županiji. Predavanje će se održati u petak, 30. listopada 2020., s početkom u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. 

Zbog ograničenog prostora i epidemioloških mjera mole se zainteresirani da svoj dolazak najave na e-adresu  lapad@dkd.hr.

Još od vremena starih Grka poznata je izreka grčkog filozofa i liječnika Hipokrata: „Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana”. U posljednje vrijeme sve se više ljudi trudi držati toga savjeta, pa se okreću proizvođačima prehrane koji se bave organskim uzgojem. U OPG-u Pendo kažu kako nisu izmislili ništa novo, već su se jednostavno vratili uzgoju autohtonih proizvoda na način na koji su to radili njihovi preci. Došavši do starog sjemena krenuli su s proizvodnjom bez upotrebe kemijskih sredstava i otrova. Njihov trud i kvalitetu prepoznaje sve veći broj ljudi, a oni su svoja znanja i iskustva spremni podijeliti sa svima koji za to pokažu interes.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist