Aktualno

PREDAVANJE Djeca s autizmom u osnovnim školama

PREDAVANJE Djeca s autizmom u osnovnim školama

Savez udruga za autizam Hrvatske (SUZAH) i Sekcija za autistični spektar i komunikacijske teškoće Udruge ‘Zajedno do zdravlja’ organiziraju ovu subotu, 18. listopada u Osnovnoj školi Ivana Gundulića s početkom u 9 sati edukativni skup ‘Dijete s poremećajem iz autističnog spektra u redovnoj osnovnoj školi’.

Skup je dio projekta ‘Institucionalna podrška Savezu udruga za autizam Hrvatske’, financiranog od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

O odgojno-obrazovnom uključivanju učenika s poremećajem iz autističnog spektra govorit će prof. dr. sc. Jasmina Frey Škrinjar s Odsjeka za inkluzivnu edukaciju i rehabilitaciju Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.

Pored predavanja, pripremit će se i rasprava ‘Razgovarajmo: Dubrovački primjeri’, tijekom koje će svoja iskustva, uz komentare predavačice, iznijeti učitelji, nastavnici, asistenti, stručni suradnici škola i roditelji, a moderirat će je Silva Capurso, s HRT – Radio Dubrovnika. Treći dio skupa pod nazivom ‘Pitanja iz razreda’ namijenjen je savjetovanju prema konkretnim pitanjima. Sudjelovanje na skupu do danas je prijavilo pedeset učitelja, nastavnika, asistenata, stručnih suradnika i roditelja.

Zainteresirani se do popunjenosti kapaciteta mogu prijaviti na mail: autizam@zajedno-do-zdravlja.hr.

 

Pročitajte još

‘SVE DUBROVAČKE GRANICE’ U Sponzi predstavljena knjiga Nika Kapetanića

Dulist

Održana jubilarna 20. Zlatna penkala u Dubrovniku

Dulist

I MACE IZ PROŠLOSTI NAVIJAJU ZA BABY LASAGNU Državni arhiv u Dubrovniku šalje preslatku podršku

Dulist