Kultura

[PRAZNINE2022] Tijekom zime ‘posvojite’ prostor i umjetnički ga oblikujte!

[PRAZNINE2022] Tijekom zime 'posvojite' prostor i umjetnički ga oblikujte!

Praznine2022 održavaju se i ove godine u Splitu u organizaciji Culture Hub Croatia, ali je novost da će se održati i u Dubrovniku od 5. do 20. ožujka u kojem će se, kao i u Splitu 2020. i 2021., otvoriti prostore u gradskoj jezgri koji se ljeti koriste u turističke svrhe te ih dati na korištenje umjetnicima i građanima “van sezone”, tijekom zimskog razdoblja.

Poziv “Posvoji prostor” otvoren je svim građanima i ostalim udrugama civilnog društva u Dubrovniku, a koji se žele uključiti u inicijativu, “posvojiti” jedan od prostora i oblikovati grad u zimskom razdoblju…

Zainteresirani građani, kolektivi, udruge i umjetničke organizacije mogu prijaviti program ispunjavanjem obrasca na poveznici – https://bit.ly/3pwxCZ9 . Prednost imaju aktivnosti participativnog karaktera, a broj posjetitelja / polaznika ovisit će o aktualnim epidemiološkim mjerama.

Aktivnosti projekta Praznine2022 provode se u partnerstvu s Art radionicom Lazareti, i uz financijsku podršku zaklade Allianz Kulturstiftung i Ministarstva kulture i medija RH.

foto: Katarina Duda, “Hvala, sad više ništa” ARL, Pustijerna 2017.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist