Županija

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom u posjeti našoj županiji

Invalidi Grad OSI

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak sa suradnicama će 6. rujna posjetiti Centar za rehabilitaciju Josipovac, Mlini, Opću bolnicu Dubrovnik i Hrvatski zavod za zapošljavanje Dubrovnik, kako bi izvršili uvid te se upoznali s izazovima i iskustvom pojedinih ustanova te porazgovarali s korisnicima i zaposlenicima.

Isti dan u 14.30 sati u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik održat će se Stručni skup: Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, kako bi poslodavci dobili priliku saznati više o zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom, podijelili iskustva i izazove na koje nailaze i kako bi dobili odgovore na svoja pitanja vezanu uz ovu temu.

Navečer, u 18 sati, u Grand hotelu Park Dubrovnik, pravobraniteljica će održati savjetovanje za roditelje djece s teškoćama i dr. zainteresirane osobe s invaliditetom i građane na temu: ‘Razina usluga u zajednici za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom’. Pod ovim se prvenstveno podrazumijeva dosegnutu razinu (i moguće izazove) u području obrazovanja, zdravstvene zaštite, socijalne skrbi i pristupačnosti za osobe s invaliditetom u gradu Dubrovniku i okolici.

Tijekom četvrtka pravobraniteljica će posjetiti Metković. U 10 i 30 sati u Hotelu Narona održat će sastanak na temu položaja osoba s invaliditetom, s gradonačelnicima Metkovića i Ploča, predstavnikom Županije, institucija, ustanova i predsjednicima udruga osoba s invaliditetom, a popodne će obići udruge osoba s invaliditetom na području Metkovića i upoznati se s njihovim radom. U 18 sati će u hotelu Narona održati savjetovanje za roditelje djece s teškoćama i dr. zainteresirane osobe s invaliditetom i građane na temu: ‘Razina usluga u zajednici za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom’. Pod ovim prvenstveno podrazumijevamo dosegnutu razinu (i moguće izazove) u području obrazovanja, zdravstvene zaštite, socijalne skrbi i pristupačnosti za osobe s invaliditetom u gradovima Metkoviću, Ploče i okolice.

Savjetnice pravobraniteljice će 7. rujna posjetiti Korčulu te održati sastanke s predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom. Također će održati sastanak i obići Kalos – specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju, Vela Luka te održati savjetovanje s korisnicima navedene ustanove.

Pročitajte još

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist