Aktualno

Pravo na povlaštenu kartu samo imaju građani Dubrovnika

Pravo na povlaštenu kartu samo imaju građani Dubrovnika

Što se dogodi kada se spoje dva kronična problema u Dubrovniku – manjak radnika i manjak parkinga? Dogodi se situacija o kojoj je malo tko razmišljao, ali se ispostavila kao poprilična prepreka za veliki broj ljudi koji borave u našem gradu, iako u njemu nemaju prebivalište.

Naime, silne izmjene Odluke o naplati parkiranja svojedobno su dovele do potpuno nove odluke po kojoj pravo na povlaštene parking karte imaju samo stanovnici Dubrovnika. To se odnosi samo i jedino na one koji ovdje imaju prebivalište, potvrdio nam je Marijan Magaš, voditelj parking službe u Sanitatu.

– Vozilo zagrebačkih ili nekih drugih tablica može dobiti povlaštenu parkirnu kartu jedino kao je u vlasništvu osobe koja ima prebivalište u Dubrovniku – rekao nam je on te dodao kako osobe na privremenom radu nemaju tu pogodnost.

-Bilo je nekih upita u tom smjeru, ali odluka Gradskog vijeća je definira i mi tu ne možemo ništa. Ne može biti boraviše, mora biti prebivalište na području Grada Dubrovnika, odnosno stalni boravak. Mi smo spojeni online s MUP-om i kada se ubaci registracija u sustav odmah izbaciva adresu vlasnika i ne možemo tu ništa. Odluka nam definira što možemo, a što ne – rekao je Marijan Magaš, voditelj parking službe u Sanitatu.

Potrebica: Povlastice samo za naše sugrađane
Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica na naš upit je odgovorio kako se nije razmatralo odobravanje povlaštenih parkirnih karata za ikoga tko nema prijavljeno prebivalište, a to uključuje i sve one koji rade ovdje preko sezone.

-Pogodnost povlaštene mjesečne karte odnosi se isključivo na Dubrovčane. Pozivam državjlane RH koji su prijavili boravište u gradu Dubrovniku da se prijave i plaćaju prirez ovdje i nakon toga će ostvariti sva ona prava koja imaju naši sugrađani, među ostalim i pravo na povlašteni parking – rekao je Potrebica.

Inače, sukladno Odluci o naplati parkiranja pravo na povlaštenu mjesečnu kartu imaju osobe s prebivalištem u Gradu Dubrovniku, fizičke osobe s prebivalištem na području općina: Konavle, Župa Dubrovačka, Dubrovačko Primorje, Ston, Janjina, Trpanj i Mljet, pravne osobe koje imaju sjedište u Gradu Dubrovniku, invalidi Domovinskog rata, dobrovoljni darovatelji krvi sa preko 40 puta darovanom krvi, invalidne osobe sukladno uvjetima propisanima člankom 40. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist