Aktualno

Pravo na povlaštenu kartu samo imaju građani Dubrovnika

Što se dogodi kada se spoje dva kronična problema u Dubrovniku – manjak radnika i manjak parkinga? Dogodi se situacija o kojoj je malo tko razmišljao, ali se ispostavila kao poprilična prepreka za veliki broj ljudi koji borave u našem gradu, iako u njemu nemaju prebivalište.

Naime, silne izmjene Odluke o naplati parkiranja svojedobno su dovele do potpuno nove odluke po kojoj pravo na povlaštene parking karte imaju samo stanovnici Dubrovnika. To se odnosi samo i jedino na one koji ovdje imaju prebivalište, potvrdio nam je Marijan Magaš, voditelj parking službe u Sanitatu.

– Vozilo zagrebačkih ili nekih drugih tablica može dobiti povlaštenu parkirnu kartu jedino kao je u vlasništvu osobe koja ima prebivalište u Dubrovniku – rekao nam je on te dodao kako osobe na privremenom radu nemaju tu pogodnost.

-Bilo je nekih upita u tom smjeru, ali odluka Gradskog vijeća je definira i mi tu ne možemo ništa. Ne može biti boraviše, mora biti prebivalište na području Grada Dubrovnika, odnosno stalni boravak. Mi smo spojeni online s MUP-om i kada se ubaci registracija u sustav odmah izbaciva adresu vlasnika i ne možemo tu ništa. Odluka nam definira što možemo, a što ne – rekao je Marijan Magaš, voditelj parking službe u Sanitatu.

Potrebica: Povlastice samo za naše sugrađane
Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica na naš upit je odgovorio kako se nije razmatralo odobravanje povlaštenih parkirnih karata za ikoga tko nema prijavljeno prebivalište, a to uključuje i sve one koji rade ovdje preko sezone.

-Pogodnost povlaštene mjesečne karte odnosi se isključivo na Dubrovčane. Pozivam državjlane RH koji su prijavili boravište u gradu Dubrovniku da se prijave i plaćaju prirez ovdje i nakon toga će ostvariti sva ona prava koja imaju naši sugrađani, među ostalim i pravo na povlašteni parking – rekao je Potrebica.

Inače, sukladno Odluci o naplati parkiranja pravo na povlaštenu mjesečnu kartu imaju osobe s prebivalištem u Gradu Dubrovniku, fizičke osobe s prebivalištem na području općina: Konavle, Župa Dubrovačka, Dubrovačko Primorje, Ston, Janjina, Trpanj i Mljet, pravne osobe koje imaju sjedište u Gradu Dubrovniku, invalidi Domovinskog rata, dobrovoljni darovatelji krvi sa preko 40 puta darovanom krvi, invalidne osobe sukladno uvjetima propisanima člankom 40. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pročitajte još

UNATOČ OTEŽANIM UVJETIMA ACI u 2020. zabilježio prihod od 185 milijuna kuna

Dulist

MARO KOLA IZ BANIĆA PRAVI JE MEŠTAR Izrada lijerica naša je obiteljska tradicija. Trudim se prenijeti je sinovima

Leona Rašica

NIKO HAJDIĆ Postira je čudo. Na njoj sam upoznao ženu, a posada i putnici su kao obitelj

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija