Aktualno

POZVANI OPG-OVCI Općina Konavle kreće s izradom programa za razvoj poljoprivrede

POZVANI OPG-OVCI Općina Konavle kreće s izradom programa za razvoj poljoprivrede

Općina Konavle započinje proces izrade Operativnog programa ‘Razvoj poljoprivrede i prerade poljoprivrednih prizvoda na području Općine Konavle’, u cilju razvoja poljoprivrede, odnosno komercijalne i dohodovne poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda.

Temeljna zadaća ovog projekta je definirati nekoliko razvojnih projekata u poljoprivredi i konkretne mjere koje će potaknuti njihovu realizaciju. Na ovaj način cilj je potaknuti modernu poljoprivrednu proizvodnju te napraviti dodatni iskorak u ruralnom razvoju Konavala.

Prvo će se na temelju svih postojećih studija i prethodnog stručnog znanja analizirati prirodne datosti za poljoprivrednu proizvodnju: voda, tlo i klima te današnje stanje poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda. Nakon toga, bit će provedena anketa obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kojom će se obuhvatiti njihovi proizvodni kapaciteti, radni resursi, postojeća proizvodnja i tržište te njihove poslovne namjere.

Također, bit će provedene konzultacije i s lokalnim turističkim poduzećima, kako bi se procijenio potencijal lokalnog tržišta.

Upravo na temelju svih provedenih analiza, anketa i konzultacija predložit će se koje poljoprivredne proizvodnje i prerade treba poticati te definirati precizan model koji može potaknuti razvoj proizvodnje i prodaje proizvoda.

Stoga, Općina Konavle poziva sve zainteresirane OPG-ovce i potencijalne prozvođače na uvodnu radionicu Programa, koja će se održati u prostoru KUD-a Čilipi, u četvrtak 13. prosinca 2018., s početkom u 18 sati.
Program će predstaviti načelnik Općine Konavle Božo Lasić i pročelnik UO za ruralni razvoj, godspodarstvo i EU fondove Perica Pušić, a radionicu će voditi izrađivač Programa prof. dr. sc. Damir Kovačić.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist