Aktualno

Pozvani kritičari – golferi, Blagaić, Britanci

Međunarodni investicijski forum – Dubrovnik 2012. se u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije održava 26. rujna.

Tim povodom konferenciju za novinare održali su župan Nikola Dobroslavić, njegov zamjenik Frano Skokandić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić.

Župan naglasio kako je od početka mandata urađeno mnogo kako bi se privukli investitori. Tako je podsjetio na donošenje Izmjena i dopuna Prostornog plana DNŽ, izradu kataloga poduzetničkih zona i kataloga turističkih zona, uvođenja reda u DUNEA-u i otvaranje Ureda DNŽ u Bruxellesu, osnivanje tima za potporu investicijama i investitorima, usvajanje Strategije razvoja DNŽ te privođenje kraju izrade Strategije razvoja turizma te Strategije razvoja vinarstva i vinogradarstva.

– Predsjednik Ivo Josipović prihvatio je pokroviteljstvo nad Forumom, a pozvali smo i ministre gospodarstva, poduzetništva i obrta, turizma te regionalnog razvoja i europskih fondova Radimira Čačića, Gordana Marasa, Veljka Ostojića i Branka Grčića. Ministri su pozvani i sudjelovati na jednom od četiri panela na Forumu – kazao je župan i dodao kako Forum obrađuje četiri područja – Geostrateški i investicijski potencijal Dubrovačko-neretvanske županije unutar jugoistočne Europe, Turizam: strateška grana za budući rast, Poslovne zone, poljoprivreda i marikultura te Infrastruktura i strukturni fondovi EU.

Također, župan je ustvrdio kako je Županija do sada sudjelovala na nekoliko investicijskih foruma, ali da je sada odlučila sama organizirati Forum i na taj način potencijalnim investitorima širom otvoriti vrata za ulaganja. U tom smislu su poslani pozivi i svim veleposlanstvima u Hrvatskoj te šefu Delegacije Europske komisije Paulu Vandorenu. Isto tako, na Forum su pozvani i investitori koji su u javnosti kritizirali da im se investicije ne dopuštaju poput Razvoj Golfa, Vicenca Blagaića i projekta Hrvatski san ili projekta Fenestra village na Bosanci.

Zamjenik župana Skokandić kazao je kako je glavni cilj Foruma povećanje ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta.
– Želimo predstaviti investitorima potencijale i pomoći im riješiti probleme na koje nailaze i to kako se ne bi ponavljale situacije i problemi kao u slučajevima projekata golfa na Srđu te Finestre – zaključio je Skokandić.

Direktorica DUNEA-e Melanija Milić kazala je kako je DUNEA suorganizator Foruma te da su za njega riješili vizualni identitet, napravili web-stranicu te 3D prikaz potencijala u DNŽ za ulaganje.
 

Pročitajte još

DUMAME POKRENULE PETICIJU ‘Svim trudnicama u OB Dubrovnik pri porodu treba biti dostupna epiduralna anestezija’

Dulist

DAN JE DARIVATELJA KRVI ‘Hvala za svaku darovanu dozu. Ugradili ste sebe u živote drugih!’

Dulist

Želite kupiti instrument? Specijaliziranih trgovina nema, Umjetnička škola nudi rješenje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija