Aktualno

Poznato tko će izraditi Strategiju sporta i sportske infrastrukture

Nogometna lopta

Ponuda tvrtke Razvoj i inovacije u sportu j.d.o.o. iz Svete Nedelje odabrana je kao ekonomski najpovoljnija u postupku javne nabave za izradu Strategije sporta i sportske infrastructure u Gradu Dubrovniku 2018. – 2028.

Riječ je o tvrtci čiji je direktor Zrinko Čustonja, profesor na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Dubrovniku, a čije ime je u više navrata spominjao i gradonačelnik Franković govoreći o izradi za dubrovački sport iznimno važnog dokumenta. Čustonja je, podsjetimo, tijekom predizborne kampanje za lokalne izbore sudjelovao na HDZ-ovom okruglom stolu u sportskoj infrastrukturi.

Naime, iz Frankovićevih izjava činilo se kao da je posao izrade već dodijeljen Čustonji ted a se ovaj već ‘bacio na posao’, ali su u Gradskoj upravi ipak bili oprezniji te su izradu ipak ‘stavili’ na javnu nabavu.

Čustonja je za izradu ponudio vlastiti ‘know how’ (poveći broj znanstvenih radova i projekata na temu razvoja sporta), njegove kolege s Kineziologije (Dragan Milanović, Dario Škegro, Miroslav Hrženjak), ali je kroz sporazume o poslovnoj suradnji u izradu uključio i lokalnu pamet (dr. sc. Aleksandar Selmanović i dr. sc. Dean Kontić).

Inače, procijenjena vrijednost izrade Strategije iznosila je 290 tisuća kuna, a Čustonjina tvrtka posao je dobila po 10 tisuća kuna nižem iznosu, a kao jedina pristigla bila je ujedno i ekonomski najpovoljnija.

Strategija bi trebala biti gotova za četiri mjeseca.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist