Sport

Tko je rek’o kako će Lozica i Crvene stijene Orašac pasti bez ispaljenog metka?

Tko je rek'o kako će Lozica i Crvene stijene Orašac pasti bez ispaljenog metka?

Prvo je FUN H2O Mlini, koji je 24 sata prije u Platu prvi put u povijesti dobio Kamen Mali (tri puta je do tad igrao protiv branitelja naslova, dva puta izgubio u finalu, sad ga dobio u četvrtfinalu), dočekao Elitu, koja je u prvom nedjeljnom četvrtfinalu na Porporeli slomila otpor Lozice početkom posljednje četvrtine, a nakon toga je i Porporela, koja je dan prije preokretom u zadnjoj četvrtini dobila Uvalu Lapad, doznala kako će za finale igrati protiv Kokota, koji su svladali Crvene stijene Orašac. Lozica je dva puta uspjela anulirati minimalnu prednost Elite, oba puta Paolo Miljanović, koja je početkom treće četvrtine otišla do plus dva (4:2), a zadnju četvrtinu dočekala sa samo pogotkom zaostatka (4:3 za Elitu). U prva dva napada u zadnjih pet minuta Maro Šušić i Tomislav Rudinica su pogađali za Elitu, niti minutu poslije već je bilo 7:3 kad je pogodio Boris Agatić, i tad je bilo jasno tko će među četiri najbolja. Prvi strijelci utakmice Šušić i Rudinica, obojica su postigla po tri pogotka za Elitu, koja je dvostruki prvak, a aktualni vlasnik bronce. Zatim zadnje četvrtfinale: Kokoti – Crvene stijene Orašac. Kokoti su slavili sa 6:5, Crvene stijene Orašac su imale zadnji napad u kojem su izborile igrača više, ali nisu uspjele. Pamtit će se i završnica treće četvrtine kad su Crvene stijene Orašac pri vodstvu Kokota 5:4 imale napad s dva igrača više, ali je junak Kokota tad bio vratar Mladen Miloslavić. Bio je i u nekoliko situacija prije. U početku je spriječio vodstvo ekipe iz Orašca. U nekoliko navrata tresao se i okvir gola. Kokoti su vodili s 1:0, 2:1, 4:2, a nakon trećeg izjednačenja (1:1, 2:2 i 4:4) stigli početkom posljednje četvrtine do 6:4. Mateo Sentić je 16 sekundi nakon šestog pogotka Kokota (Ivica Duždević u 14. sekundi zadnje četvrtine s igračem više) postigao peti pogodak za Crvene stijene Orašac. Nije bilo pogodaka u posljednje četiri i pol minute utakmice. Prvi topnik utakmice bio je Cvijeto Radović, koji je postigao polovicu pogodaka Kokota (prvi, treći i četvrti). Pamtit će se u redovima Crvenih stijena Orašac obrane Maroja Vukića, dalekometni pokušaji Hrvoja Vukića, pogodak i neiskorištena prilika Mislava Gašpara, pogodak i isključenje s pravom zamjene Miha Lončarica, pogodak i plivačka sprema Pera Gvozdenice, s druge strane prije svega još pogoci Pava Čučke (2:1) i Nikše Matušića (5:4)… Pamtit će se i ‘bura’ Crvenih stijena Orašac zbog odluka Ivana Matijevića na kraju, u zadnjem napadu, ali je sudac dobro vidio. Potvrdili su to nakon utakmice i sami akteri ‘sporne situacije’. Četiri četvrtfinala, a u svakom svi u igri za polufinale nakon treće četvrtine!

Polufinala se igraju na Porporeli u četvrtak, 18. kolovoza, dok je završnica u Portu u nedjelju, 21. kolovoza. Polufinalni dan otvaraju Porporela i Kokoti (17.15 sati), a zatvaraju FUN H2O Mlini i Elita (18.15 sati).

Lozica – Elita 4:9
PORPORELA Sudac: Ivan Matijević
LOZICA: Ivan Džakula, Mirko Nižić (1), Vlatko Pavlović, Đivo Buconić (1), Paolo Miljanović (2), Mihael Vidojević, Niko Gleđ, Srđan Jovančević, Juraj Potrebica, Goran Mičeta, Toni Glavor, Demir Čatović, Damir Bender, Franjo Nižić. Voditelji: Danijel Jokić i Nikša Crnčević.
ELITA: Miro Boroje, Boris Agatić (1), Ivica Plečaš, Tomislav Rudinica (3), Jakša Matušić, Goran Milić, Ante Režić (1), Bartul Bosnić, Marko Kortizija, Dragan Prižmić, Joško Matić, Nikola Matana, Maro Šušić (3), Miho Klaić (1). Voditelj: Božo Lujo Četvrtine: 1:2, 1:1, 1:1, 1:5.

Kokoti – Crvene stijene Orašac 6:5
PORPORELA Sudac: Ivan Matijević
KOKOTI: Mladen Miloslavić, Luka Kolić, Ivo Brailo, Nikša Matušić (1), Cvijeto Radović (3), Ivica Duždević (1), Jure Čučka, Pavo Čučka (1), Maro Gigović, Paulo Čulić, Toni Pavlović, Bruno Čulić, Toni Penović, Vlaho Krkić. Voditelji: Ivo Žeravica i Josip Miljak.
CRVENE STIJENE ORAŠAC: Maroje Vukić, Frano Kordić, Mislav Gašpar (1), Mateo Sentić (1), Davor Rakigjija, Hrvoje Vukić (1), Miho Lončarić (1), Jakov Buratović,

Pero Gvozdenica (1), Miho Zelen, Ivo Hrdalo, Maro Fiorović, Nikola Zlošilo, Marko Erdelez. Voditelj: Josip Zlošilo. Četvrtine: 2:2, 1:0, 2:2, 1:1.

Pročitajte još

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist