Aktualno

POZIV ŠKOLAMA ZA NAGRADU ‘IMPERIAL’ Nominiraje učenike koji su se istakli nesebičnim pomaganjem drugima

Andrea, Maro, Romano, Hrvoje, Maris, Katarina, Marija, Dolores, Vlaho, Đuro, Šimo, Luka, Tonći…
Upravo ste pročitali imena djece našeg Grada, djevojčica i dječaka, tako lijepih, tako mladih, nevinih, na početku svog života, života koji im je iznenada prekinut i nasilno oduzet.
-Neki od njih su imali tek dvije godine, a neki su završavali škole, dok su neki bili uspješni sportaši. Poput svojih vršnjaka i poput svih nas imali su svoje snove i nade, imali su pravo na budućnost koja im je nasilno oduzeta od strane neprijateljske, agresorske vojske. U lijepoj našoj je stradalo preko 402 nevine djece, civilnih žrtava Domovinskog rata. Najmanje što smo mogli napraviti u trajni spomen na njih, ali i na svu ostalu djecu, civilne žrtve Domovinskog rata na području Republike Hrvatske je ustanoviti ovo godišnje priznanje pod nazivom ‘Imperial’, koje se ove godine dodjeljuje 2. godinu zaredom kao priznanje za promicanje svih onih vrednota koje su oni za života nosili u sebi – navodi se u priopćenju za medije kojega potpisuju Marija Lukšić, predsjednica Udruge Hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske Županije i Denis Pavela, dobitnik nagrade Hrvatskog Sabora za promicanje prava djeteta, utemeljitelj priznanja.

-Zašto ‘Imperial’?! Upravo zato što taj naziv u životu grada Dubrovnika i njegovih stanovnika (tvrđava Imperial), ali i puno šire predstavlja simbol nepokorenosti, ljubavi, žrtve, stradanja, a posebno pobjede i zajedništva – objasnili su i naziv nagrade.
Stoga pozivaju sve škole u Republici Hrvatskoj za podnošenje prijedloga za dodjelu godišnjeg priznanja ‘Imperial’ za sudjelovanje učenika u projektima zajednice u kojoj žive te time podižu njen ugled i ugled same škole koju pohađaju.
Sve osnovne i srednje škole u RH mogu nominirati svoje učenice i učenike koji su se istakli svojim humanitarnim djelovanjem i nesebičnim pomaganjem drugima, a 20. studenoga 2022., na dan obilježavanja Svjetskog dana djece, onima koji to najviše zaslužuju dodijelit će se ovo priznanje.
Škole prijedloge trebaju uputiti najkasnije do 10. listopada 2022. godine i to putem pošte na adresu Udruga Hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata DNŽ, Josipa Kosora 30, 20 000 Dubrovnik ili na email dpavela@gmail.com.

U prijedlogu za dodjelu priznanja potrebno je navesti:
– podatke o predlagatelju (naziv i adresa škole, odgovorne osobe);
– osobne podatke predloženog učenika/predložene učenice i podatke o školi (ime i prezime, razred koji pohađa, naziv i adresu škole koju pohađa);
– obrazloženje prijedloga u kojem, uz ostalo, treba navesti ispunjava li i na koji način predloženi učenik/predložena učenica gore navedene kriterije.
U obrazloženju prijedloga potrebno je navesti na koji način i koliko je učenik/učenica angažiran/angažirana, od čega se sastoji njegov/njezin doprinos i sl.
Priznanje će se dodijeliti u obliku umjetničkog djela, slike naslikane tehnikom ulje na platnu te posebnog priznanja u obliku plakete. Navedeno priznanje se odnosi i na samu školu iz koje nagrađeni učenici dolaze.
O dodjeli samog priznanja odlučuje Povjerenstvo.

Pročitajte još

MJEŠTANI I DALJE NEGODUJU Postira se vraća na jesen. Kako preživjeti ljeto s Dorom?

Dulist

RIJEŠENO PITANJE PRISTUPNE CESTE S HEBRANGOVE Kraj Karingtonke niče kompleks s 300 stanova?

Dulist

Proizvodi za samotamnjenje su izvrsni, no treba ih znati nanijeti: Evo najčešćih pogrešaka i kako ih ispraviti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija