Aktualno

Poziv na Facebooku: Bojkotirajte benzinske crpke

bojkot

S Facebooka se ne tko davno pozivalo na prosvjede. I to uspješna ako zanemarimo odaziv Dubrovčana, a sada se poziv na bojkot.

Riječ je o bojkotu svih benzinskih postaja u Hrvatskoj zakazanom za 22. veljače.  
 
„Nakon novih poskupljenja (23.01.2012.) naftnih i benzinskih derivata od strane INA-e U RH, došlo je vrijeme da hrvatski građani pruže otpor toj i ostalim naftnim kompanijama u kojima caruje korupcija, a cijene su neopravdano visoke zahvaljujući monopolu i Ivi Sanaderu koji je dobio najmanje 10 milijuna eura mita da bi mađarski MOL preuzeo INU koja trenutno ima većinu tržišta u RH.

Kada rastu cijene derivata kažu da je to vezano uz tečaj dolara i mediteransko tržište. No kada je tečaj dolara povoljniji i kada cijene barela sirove nafte padaju oni ili ne mijenjanju cijene ili je to pojeftinjenje od par lipa, a kada dižu cijene onda dignu maksimalno koliko se može (3%).

Prije par godina kad je cijena barela bila krizno visoka, naftni i benzinski derivati su se kretali malo iznad 8 kn, a danas su neki naftni i preko 10 kn po litri, dok su benzinski svi, iako je barel danas jeftiniji usporedno prije par godina kada je cijena nafte bila niža 22. veljače 2012. (srijeda) je dan kada bojkotiramo SVE benzinske postaje, te im time zadajemo ozbiljan udarac u poslovanju, a kome je hitno tankanje neka to obavi dan ranije kako bi građani napokon složno zadali udarac naftnim kompanijama“ – stoji u pozivu na bojkot.

Iako je na početku ove inicijative bilo planiran bojkot samo INA-inih benzinskih crpki organizatori su proširili poziv da se na jedan dan ne toči gorivo na svim benzinskim crpkama u Hrvatskoj.
 

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist