Crna kronika

POŽAR NA JAHTI ‘KANGA’ U dvije eksplozije ozlijeđena tri vatrogasca, čeka se remorker

POŽAR NA JAHTI 'KANGA' U dvije eksplozije ozlijeđena tri vatrogasca, čeka se remorker

Požar, koji je jutros oko 8 sati buknuo na 40-metarskoj jahti ‘Kanga’ između otočića Olipa i Malog Vratnika na jugoistočnom dijelu Pelješca, zadaje velike probleme gasiteljima.

Dok su vatrogasci iz JVP Dubrovačko primorje bili na brodu dogodile su se dvije eksplozije, a tri su vatrogasca lakše ozlijeđena, potvrdio je zapovjednik JVP Dubrovačko primorje Ivo Franušić.

-Trenutno nismo na jahti, već gasimo s tri broda, s po šest vatrogasaca iz Dubrovačkog primorja, Dubrovnika i Mljeta. Uz nas su ovdje brod ‘Danče’ Lučke kapetanije, brod Pomorske policije te jedan brod privatnog vlasnika s Mljeta. Čekamo remorker da pomogne pri gašenju i tegljenju – izjavio je Franušić.

-Jutros smo skoro ugasili požar, ali smo imali dvije eksplozije i opet se rasplamsalo. Mi smo se dvaput povlačili s jahte, vatrogasci su bili i u utrobi broda, ali je bio usijan strop pa su se izvukli. Sad se čini kao da se opet smiriva. Hladimo oplatu, ali ne pomaže jer ima 20 do 30 centimetara žara. Ulažemo velik napor, borimo se, ali je teško jer je riječ o plastici i aluminiju – rekao je voditelj Odjela za inspekcijske poslove Lučke kapetanije Dubrovnik Nikola Beusan.

Podsjetimo, jahta ‘Kanga’ plovi pod malteškom zastavom, a po izbijanju požara na vrijeme su neozlijeđeni evakuirani 9 putnika i 4 člana posade. Zapovjednik jahte izvijestio je kako je u brodskim spremnicima preostalo oko 40 tona pogonskoga goriva ‘diesel’.

Foto: Facebook/Mario Dabelić

Pročitajte još

U GRUŽU Automobil udario pješakinju, prevezena u OB Dubrovnik

Dulist

PROŠLOTJEDNI REKORDER Vozio s 2,52 promila alkohola, dobio kaznu i ostao bez dozvole

Dulist

‘PAPRENA’ KAZNA 23-godišnjak vozio bez dozvole, odbio se zaustaviti

Dulist