AktualnoUrednički izbor

POVRATAK U RENOVIRANI PROSTOR Caritas seli u Solitudo, a Biskupski dvor ide u najam Gradu za dječji vrtić

POVRATAK U RENOVIRANI PROSTOR Caritas seli u Solitudo, a Biskupski dvor ide u najam Gradu za dječji vrtić

Caritas Dubrovačke biskupije od srpnja kreće s preseljenjem te se vraća natrag na svoju bivšu adresu u ulici Vatroslava Lisinskog u Solitudu. Caritas je, naime, protekle četiri godine djelo­vao u prostoru bivšeg Biskupskog doma u Gospinom polju gdje je stigao krajem 2018. nakon što su započeli radovi na kompleksu nekadašnjeg Gospodar­skog centra Babin kuk u srcu Lapada u kojem je prethodno bio na usluzi našim sugrađanima.

— Našemu Caritasu je došlo vrijeme za selidbu, povratak na staru adresu, koja će se odvijati kroz mjesec srpanj. Do kraja lipnja smo na trenutnoj adresi te se za korisnike pomoći programa Caritasa ništa ne mijenja, a o svemu će biti obaviješeni internim načinima komuniciranja. Ipak, potrebno je početi s pripremama za selidbu i stoga više nismo u mogućnosti primati donacije odjeće i obuće te materijalne donacije u naš prostor – izvijestili su iz Caritasa na svojim društvenim mrežama.

Umjesto Caritasa vrtić

Caritas se, dakle, vraća u prostorije nekadašnjeg Gospodarskog centra Babin kuk koji je nakon radova dovršenih ove godine dobio svoju novu namjenu. Riječ je, podsjetimo, o zajed­ničkoj investiciji tvrtke Valamar Riviere i nekoliko suvlasnika, među kojima je i Caritas Dubrovačke Biskupije, a radilo se o uređenju vrijednog prostrora u Lapadu u koje se nije ulagalo desetlje­ćima. Vrijednost investicije, pisali smo u listopadu 2018., kretala se od 80 do 100 milijuna kuna. Postojeći objekti su srušeni u svrhu rekonstrukcije te će se kroz srpanj i Caritas upustiti u završne radove osposobljenja tog novog pro­stora za potrebe svog plemenitog
djelovanja. Odlaskom Caritasa iz bivšeg Biskupskog doma postavilo se i pitanje koju će namjenu dobiti taj vrijedni pro­stor u Gospinom polju, a o tome je više otkrio dubrovački gradonačelnik Mato Franković na posljednjoj sjednici Grad­skog vijeća kada je pred vijećnicima potvrdio kako Grad Dubrovnik prego­vara s Dubrovačkom biskupijom kako bi se na tom mjestu otvorio novi dječji vrtić.

— Vjerujem da bismo trebali dobiti pozitivan odgovor idući tjedan za bivši Biskupski dvor. Započeli smo s projek­tnom izradom prilagodbe prostora. Trebat će izvesti određene radove, a kapacitet bi bio nešto malo više od 100 djece. Ugovor bi išao na 10 godina – objasnio je tada gradonačelnik.

Provjerili smo s Dubrovačkom bisku­pijom jesu li pregovori okončani te što je s Gradom dogovoreno.

— Prostore u kojima je Caritas dje­lovao proteklih nekoliko godina, a to su prostori bivšeg Biskupskog dvora u Gospinom polju, Biskupija će dati u najam Gradu Dubrovniku za potrebe otvaranja novog dječjeg vrtića. Prego­vori između Dubrovačke biskupije i Grada Dubrovnika su još u tijeku i ugo­vori još nisu potpisani – odgovorili su DuListu iz ureda za medije Dubrovačke biskupije.

lr

Iz tiskanog izdanja DuLista od 15. lipja 2022.

Pročitajte još

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist