Aktualno

POVJERENSTVO O SUKOBU INTERESA Ministar Paladina ne bi trebao sudjelovati u projektu Kupari

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dalo je u petak ministru prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivanu Paladini, na njegov zahtjev, mišljenje da on kao ministar ne bi trebao sudjelovati u postupku u vezi bivšeg vojno-hotelskog kompleksa Kupari, donosi Večernji list.

Izvjestitelj u tom predmetu Davorin Ivanjek rekao je da svaki dužnosnik kad stupi na dužnost treba zatražiti mišljenje Povjerenstva u slučaju dvojbe o tome predstavlja li neko ponašanje povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa. U zahtjevu za mišljenjem Paladina je naveo da je od 2015. do 2018. bio direktor tvrtke Avenue ulaganja, u kojoj ima poslovni udio od 10 posto, koja je kao član zajednice ponuditelja temeljem javnog natječaja odabrana za investitora u Projektu Kupari 1.
Paladina, piše dalje Večernji list, napominje da je s tadašnjim Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom 31. ožujka 2016. sklopio ugovor o realizaciji projekta Kupari 1, a 12. lipnja 2018. aneks te da po njegovim saznanjima projekt može doći u fazu sklapanja novog aneksa. Taj postupak vodi se u ministarstvu kojem je Paladina na čelu, dok odluku o sklapanju donosi Vlada, objasnio je. Upravljačka prava će prenijeti na treću osobu, a ovlasti na državnu tajnicu Paladina ističe da u ovom trenutku, kao ni u posljednjih nekoliko godina, nije uključen u upravljanje društvom Kupari Luxury Hotels, koje se ranije zvalo Avenue ulaganja, te samim time ni projektom. Naveo je također da je na širem kolegiju Ministarstva obavijestio sve suradnike da ni na koji način neće biti uključen u projekt, te da će upravljačka prava prenijeti na treću osobu u zakonskom roku od 60 dana od stupanja na dužnost, a sve ovlasti vezane uz projekt Kupari prenijeti na državnu tajnicu Sanju Bošnjak.

 

Pročitajte još

O CIJENAMA, TRENDOVIMA, INTERIJERIMA Brat i sestra, Božo i Barbara Knez u svijetu nekretnina

Maria Prkut

[FOTOGALERIJA] Sasvim običan jesenski dan u Cavtatu

Zvonimir Pandža

Nuncijata ‘raj’ za daščice, šut i odbačeni namještaj. Tako bi moglo stajati idućih pet godina!

Mirna Njirić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija