Sport

POVIJESNA POBJEDA U ZAGREBU Pao je Futsal Dinamo!

POVIJESNA POBJEDA U ZAGREBU Pao je Futsal Dinamo!

Nije moglo bez drame ni ovaj put u ogledu protiv Futsal Dinama! U posljednjih deset susreta čak osam pobjeda Dinama, remi i tek jedna pobjeda MNK Squarea. U većini utakmica Dinamo je do tri boda stigao u posljednjim sekundama, međutim takav niz, ali i negativan omjer s Dinamom je večeras – zaustavljen!

Povijesna pobjeda u Zagrebu, povijesna u grotlu Doma sportova pred najvatrenijim navijačima u Hrvatskoj! Pod vodstvom trenera Antuna Bačića prva i to u sred Zagreba! Pogodak odluke u novoj drami postigao je Mirko Hrkać u 38. minuti koji je tako momčadi Squarea osigurao prvu pobjedu ove sezone!

Domaćini su u prvoj minuti imali dvije izgledne prilike, no u oba navrata iskazao se naš Alen Turuk. Prvi pravi udarac prema vratima Dinama uputio je kapetan Cvjetković, no odličnu obranu upisao je vratar Dinama Mario Herceg! I jedni i drugi bili su napadački raspoloženi, a u 3. minuti naša je momčad stigla do vodstva 1-0! Kapetan Cvjetković je povukao polukontru, dodao do Keka koji nesebično prosljeđuje do Marka Kuraje, međutim u duelu sa Robertom Grbićem, lopta udara u igrača Dinama i odlazi u praznu mrežu!

U 8. minuti Futsal Dinamo dolazi do rezultatskog egala (1-1)! Kristijan Čekol pobjegao je u kontru, a mladi Konsuo ga u namjeri zaustavljanja ruši s leđa te zarađuje izravni crveni karton. Domaćin je iskoristio igrača više u polju te preko Kristijana Čekola došao do izjednačenja.

Dvije minute poslije momčad MNK Squarea ponovno je bila u prednosti. Mirko Hrkać uposlio je Mara Đuraša koji okreće svog čuvara te prizemnim udarcem pogađa ‘malu mrežicu’ za 1-2! Sjajne intervencije imao je vratar, a bilježi se posebno ona u 12. minuti kada je obranio snažan udarac Davora Kanjuha!

U 13. minuti novi crveni karton, ali ovaj put za Dinamo! Identična situacija kao na strani Squarea; Cvjetković se sjurio prema vratima Hercega, a mladi Danijel Dekanić ga ruši za što nema druge dvojbe već izravni crveni karton. Prijetila je momčad Squarea, međutim bez pravih konkretnih završnica.

U 15. minuti vrlo dvojbena sudačka odluka!

Sudac Nikola Jelić procijenio je da je Maro Đuraš loptu zaustavio rukom iako mu je u tom trenutku Maro bio okrenut leđima. Posebno treba istaknuti kako Josip Dujmić, s druge strane, koji je imao otvoren pogled prema Đurašu nije zaustavio igru. Upravo je Dinamo, nakon krive procjene Jelića, stigao do egala. Izvođač udarca s oko 13 metara bio je Davor Kanjuh koji je silovitim udarcem pogodio u rašlje za 2-2! Dvije minute prije kraja Dinamo je stigao je do prvog vodstva zahvaljujući drugom (euro)pogotku Kanjuha (3-2).

U 22. minuti prilika za Mara Đuraša, no njegov prizemni udarac s oko 5-6 metara obranio je Herceg. U 28. minuti prilika za Dinamo, Vito Gagulić sjurio se prema Turuku, međutim vratar Squarea bio je ovaj put uspješniji kao i u dvoboju ‘protiv’ Penave. I u nastavku otvorena igra s obje strane s nešto manje inteziteta nego u prvom poluvremenu uz našu inicijativu, ali bez prave završnice. U 35. minuti isplatile su se silne prilike nakon što je udarac Blaga Gašpara od bloka prevario vratara Hercega za rezultatsko izjednačenje (3-3)! Sjajnu priliku imao je i Pele, lob varkom prevario je istrčalog Hercega, no domaćini su s gol crte uklonili siguran pogodak!

Svega 120 sekundi prije kraja Mirko Hrkać presjekao je loptu na oko 12 metara od vrata Squarea, sjurio se prema Hercegu kojega ostavlja iza sebe na parketu te pogađa praznu mrežu za novo vodstvo – 4-3! Dinamo je potom krenuo na sve ili ništa – ulogu igrača vratara preuzeo je Hrvoje Penava. Domaćini nisu mogli do kraja do izjednačenja te je momčad Squarea u grotlu Doma sportova utišala najvatrenije navijače Futsal Dinama te počela sa zasluženim slavljem.

A, sada nakon dva gostovanja u Zagrebu, osvojenih četiri od šest mogućih bodova, Square se okreće trećem kolu i nastupu pred vjernim navijačima!

U subotu, 12. listopada u Gospino polje MNK Squareu stiže šibenska Crnica!

Izvor/Foto: MNK Square

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist