Kultura

Poučan i zabavan glazbeni igrokaz za najmlađe u Dvoru

Popularni mladi američki pijanist Evan Shinners održao je u subotu uz pripovjedača Igora Jurinića interaktivnu radionicu, odnosno glazbeni igrokaz za djecu, u atriju Kneževa dvora.

Najmlađa festivalska publika kroz kreativnu i interaktivnu radionicu pod vodstvom američkog pijanista i skladatelja elektronske glazbe Evana Shinnersa, velikog poklonika i poznavatelja opusa J. S. Bacha, i Igora Jurinića, talentiranog glumca i glazbenika te ovom prilikom prevoditelja i interpretatora, tražila je odgovor na pitanja „Od čega se sastoji glazba?“, „Je li glazba izmišljena ili otkrivena?“ te „Kako nastaje zvuk?“. Shinners je stvarao zvukove, s djecom ih lovio u kutiju, govorio o nastajanju glazbe te uz pomoć Igora Jurinića dočaravao kako zvukovi putuju, a sve prisutne upoznao je s likom i djelom skladatelja Johanna Sebastiana Bacha. Voditelji Evan i Igor lako su se povezali s djecom u publici koja je zainteresirano sudjelovala, a osmijesi na dječjim licima, još su jednom potvrditi uspješnost festivalskih programa za najmlađu publiku.

Program je ostvaren uz potporu zaklade Caboga Stiftung, a na rasporedu 72. Igara je još večeras, 15. kolovoza u dva termina, u 19:30 za djecu od 4 do 7 godina te u 21 sat za djecu od 7 do 12 godina, a ulaz je besplatan uz prethodno preuzimanje ulaznica dostupnih na blagajni na ulazu.

Pročitajte još

VEČERAS U DVORU Koncert ‘Serenata’ festivala Stradun Classic

Dulist

U Galeriji Otok otvara se izložba Anamarije Bezek

Dulist

ZBOG KIŠE Koncert Tere i DSO-a ipak u teatru, a Stradun Classic večeras na drugoj lokaciji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija