Kultura

‘BAJKA ZA VAN’ Crvenkapica, Vuk i Baka najmlađe vode u šetnju Lokrumom

‘Bajka za van’ Teatra Poco Loco, naziva Crvenkapica, Vuk i Baka, najmlađu festivalsku publiku, uzrasta od 5 godina i više, povest će u šetnju otokom Lokrumom uz glazbu, priču i igru u ponedjeljak, utorak i srijedu, 16., 17. i 18. kolovoza u dva termina, 16.30 te 18 sati. Ulaznice za ovu interaktivnu predstavu, koja se održava u sklopu 72. Dubrovačkih ljetnih igara pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, su rasprodane.

Premijerno izveden lani u zagrebačkom parku Ribnjak, ovaj čudnovati kazališni događaj male gledatelje vodi u veselu i duhovitu šetnju s likovima iz bajke Crvenkapica. Vuk, Baka i Crvenkapica pričat će svoj doživljaj ove dobro znane priče, a kada se konačno susretnu, morat će se dogovoriti što je prava istina. No, najmlađi neće samo slušati i odmarati se na otoku, već ih očekuje pregršt aktivnosti te kreativnih i edukativnih zadataka, primjerice vježbanje karatea s Vukom ili pak bojanje s Crvenkapicom. Program traje 40 minuta i namijenjen je djeci starijoj od 5 godina zbog upotrebe slušalica tijekom predstave. Ulaznica osigurava i besplatan brod za Lokrum na dan izvedbe. Brodovi polaze iz stare gradske luke svako 30 minuta; na puni sat te na pola.

Koncept i režiju predstave potpisuje Teatar Poco Loco, a tekst njegove članice-osnivačice Dunja Fajdić, Maja Katić i Zrinka Kušević. Za glazbu, tekst songa i dizajn zvuka pobrinuli su se Ivana Đula i Luka Vrbanić dok je Dunja Vuković realizirala kostime. Violončelo svira Petar Đula Vrbanić, Ivan Biondić zadužen je za audio snimanja, Luka Duplančić za ilustracije i grafički dizajn. Pripovjedači i glumci su Dunja Fajdić, Maja Katić, Zrinka Kušević, i Dean Krivačić.

Teatar Poco Loco mala je umjetnička organizacija koja je u svojih sedam godina postojanja osvojila brojne nagrade i odigrala raznovrsne predstave na gostovanjima u vrtićima, dječjim domovima, školama, centrima za kulturu, knjižnicama, kazalištima, parkovima, trgovima – uobičajenim i neuobičajenim prostorima za kazališnu izvedbu. Teatar kontinuirano okuplja profesionalne glumce, glazbenike, redatelje, dramaturge, vizualne umjetnike i dramske pedagoge, a osnivačice su višestruko nagrađivane redateljica Renata Carola Gatica te glumice i dramske pedagoginje Maja Katić, Zrinka Kušević i Dunja Fajdić.

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA Djevojačke nošnje i nakit manjina pogledajte u Rupama

Dulist

Darko Fritz predstavlja monografiju ‘siva) (zona …diskursi s periferije’

Dulist

PREDSTAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA ‘Lokrum ima potencijal postati novi Brijuni. Treba više promovirati lokalnu povijest’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija