AktualnoCrna kronika

POTRESNA IZJAVA PREŽIVJELOG ‘S nama su na gliseru bili i maloljetnici’

POTRESNA IZJAVA PREŽIVJELOG 'S nama su na gliseru bili i maloljetnici'

U tragediji koja se dogodila u Koločepskom kanalu zasad je preživjelo dvoje ljudi. Jedan od njih je Velimir Šetka iz naselja Momići iz općine Kula Norinska koji je iznio svoju potresnu priču za HRT.

– Čovjek koji je vozio taj gliser nije uopće imao svjetla. Nas je bilo devet u tom gliseru. Bili su veliki valovi. Krenuli smo prema Dubrovniku, a kasnije je okrenuo prema Brsečini. Sjedio sam nazad na krmi, a oko mene ih je bilo troje. Moj prijatelj je bio s moje lijeve strane i jedna žena, jedan majstor sjedili su do mene. Vozač je bio ispred mene i do njega te žene sin, a naprijed troje maloljetnika – jedan od 19 godina, od 20 i 25 godina… – rekao je jedan od preživjelih Velimir Šetka za HRT.

– To je kao atomska bomba. Ništa ne vidiš i odjednom si sam na brodu. Jedini sam ja ostao na gliseru, a svi su ostali bili u moru. Vjerojatno sam bio pet, šest sekundi u nesvijesti. Ja nemam pojma što se dogodilo – izjavio je Šetka.

– Brod se odmah vratio, bio je od nas dalje 200 metara i svijetlili su okolo, tražili što je bilo… Mi smo njima rekli da da su živi da dođu po nas, Markota i ja. Sami smo ostali u gliseru… Dok su oni došli do nas, prošlo je 10-15 minuta. Jedva smo se nekako konopima privukli. Ušao sam unutra, drhtao sam dvije ure. Oni nemaju deka, nemaju ništa. Oni su tražili ostale. I mi smo htjeli pomoći. Onako mokri, nakon dvadeset minuta, naišli smo na tog vozača kako mrtav pluta. Nisu ga mogli sami izvući pa smo ga pomogli Markota i ja izvući – rekao je unesrećeni.

– Nakon dva ili tri sata, našli su tu ženu, 58 godina. To je bilo to do 4 sata ujutro što ja znam. Nas je 9 bilo, od njih 9 nas dvojica smo samo živi – kazao je Šetka i dodao kako smatra ‘ako je netko ostao živ, uz onakve valove, u obi, na hladnoći, nije bilo spasa nikome’.

– Sjedio sam na sredini iza vozača, i držao sam se za gliser. To me spasilo. Da nisam, ne bih vam ja ovo sada pričao. Imao sam sreću u nesreći. Bog me samo spasio, i nitko više. Nisam vidio taj brod. Samo je vozač gledao naprijed. Rekao je vozač dvije sekunde prije udara ‘Ajme mili Bože, ajme što je ovo’. Ne sjećam se točno – rekao je Šetka.

– U šoku sam. Još mi nije uopće jasno kako se nešto takvo može dogoditi na moru. Nije mi još jasno. Ti zlatni ljudi koji su došli raditi tu za 200, 300 kuna cijeli dan, da tako završe… – kazao je unesrećeni.

Cijelu izjavu možete pogledati ovdje.

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist